In het spoor van Philippe Gilbert: docureeks blikt samen met renner terug op carrière

© Vel

Een van de beste Belgische wielrenners van de afgelopen decennia verlaat definitief het peloton. Reden om Philippe Gilbert (40) een eigen docureeks te geven waarin de man en zijn entourage terugblikken op een meer dan geslaagde carrière.

Tom Vets

Deze maand is het zover. Na een profcarrière van negentien jaar stopt de sympathieke Ardennees met koersen. De insteek voor deze docureeks begon al in 2017. Toen won Gilbert als Belgisch kampioen redelijk onverwacht de Ronde van Vlaanderen. Plots heeft hij drie van de vijf topklassiekers gewonnen: de Ronde van Lombardije (tweemaal zelfs), Luik-Bastenaken-Luik en dus de Ronde. Hij maakt er een persoonlijke queeste van om ook de twee andere monumenten, Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix, te winnen. “Het zal moeilijk zijn. Maar alles is mogelijk in de koers”, zegt Gilbert, die toen nog voor de succesploeg Quick-Step reed.

De docureeks volgt uiteraard de belangrijke koersen die hij nog rijdt, maar blikt terug op de grote overwinningen die hij voordien al boekte. De camera’s zijn er ook bij wanneer hij zijn nieuwe vriendin Bettina leert kennen, en worden toegelaten wanneer hij de rust opzoekt in Aywaille, in de Ardennen.

Aangeboden door onze partners