Apple brengt film uit met Will Smith ondanks klap bij Oscars

 ©  AFP

Minder dan een jaar na het schandaal rond de klap die Will Smith uitdeelde tijdens de Oscarceremonie, zal Apple in december de nieuwe film ‘Emancipation’ uitbrengen, met de acteur in de hoofdrol. Dat heeft het techconcern maandag aangekondigd.

Bron: BELGA

Hollywoodkenners hadden nochtans verwacht dat de historische film over slavernij zou worden uitgesteld, vanwege de slechte reputatie die Smith meedraagt nadat hij de presentator van de Oscars, komiek Chris Rock, in maart vorig jaar een klap verkocht. Het kwam de filmster op veel kritiek te staan. Hij is ook tien jaar lang niet welkom op de ceremonie.

LEES OOK. Komt de carrière van Will Smith dit ooit te boven? En die van Chris Rock? “De temperatuur in de zaal veranderde” (+)

Ondanks de controverse zal Apple Emancipation op 2 december in de Amerikaanse bioscopen uitbrengen. Een week later verschijnt de film op streamingplatform Apple TV+.

Zo kan het bedrijf de film nog nomineren voor de komende Oscars, net nadat het als eerste streamingplatform de prijs voor beste film won tijdens de vorige ceremonie, voor de speelfilm CODA.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook