Bondscoach Roberto Martinez over feestende Eden Hazard: “Er zit een verhaal achter, maar ik wil niet dat het nog gebeurt”

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor het eerst gereageerd op de polemiek rond Eden Hazard. Die ging (net als enkele andere Rode Duivels) minder dan 48 uur voor de beslissende Nations League-wedstrijd tegen Nederland feesten in een Brusselse nachtclub.

Jonas WithouckBron: RTBF

“Eden heeft een belangrijke rol binnen de nationale ploeg, als mens en als kapitein”, begint Martinez op de RTBF aan zijn uitleg over de vrije avond die hij zijn spelers gunde tijdens de voorbije interlandbreak. “We hebben vertrouwen in onze spelers. Hij had de toestemming om tijd door te brengen met zijn familie of met vrienden (die bewuste vrijdagavond voor de match tegen Nederland op zondag 25 september, red.). Er zit een heel duidelijk verhaal achter, maar ik ga er niet over praten in het openbaar. Het zal intern besproken worden. Ik wil niet dat het nog gebeurt, maar er zijn redenen voor dit verhaal.”

In Spanje werd het avondje uit van Hazard op heel wat kritiek onthaald. En de bondscoach lijkt er dus toch ook niet helemaal gelukkig mee te zijn.

Situatie bij Real kan nog evolueren

Voorts sprak Martinez nog eens over de situatie van Eden Hazard bij Real Madrid, waar hij bijna niet meer van de bank komt. “Hij heeft al heel lang geen reeks van wedstrijden meer gespeeld, iedereen kent zijn situatie.” Martinez denkt/hoopt “dat die situatie de komende vijf weken nog serieus zal evolueren”.

Toch vindt Martinez dat Hazard nog steeds speelt op wereldniveau. “Zijn ervaring, zijn invloed op tegenstanders, zijn capaciteit om een man uit te schakelen, om gevaar te creëren … Volgens mij is hij nog steeds een van de beste spelers op zijn positie. Maar de vraag is of hij nog negentig minuten kan spelen. Of zeven wedstrijden op een korte periode.”

Geen joker

Bij Real Madrid werd Hazard door de blessure van Benzema af en toe als valse spits uitgespeeld. Dat is bij de Rode Duivels en op het WK in Qatar geen optie volgens de bondscoach. “Ik zie hem niet als valse spits of als speler die centraal op het veld aan een wedstrijd kan beginnen. Ik zie hem ook niet als joker die het verschil kan maken wanneer hij van de bank komt. Hij moet in het ritme van de wedstrijd komen vanaf het begin. We werken al zes jaar samen met Eden, we weten perfect wat we van hem kunnen verwachten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten