Vier verdachten van ontvoeringspoging Van Quickenborne moeten eind oktober voor Nederlandse rechter verschijnen

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne ©  BELGA

De vier Nederlanders die worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, moeten eind oktober voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam verschijnen. Die beslist of de verdachten worden overgeleverd aan België. De verdachten verzetten zich daartegen.

jvhBron: BELGA

Drie Nederlanders van 20, 29 en 48 jaar werden op zaterdag 24 september aangehouden in Den Haag en Leidschendam. De vierde verdachte, een 21-jarige Nederlander, werd zondagmiddag 25 september aangehouden op straat in Den Haag.

LEES OOK. Expert georganiseerde criminaliteit: “Ik maak me zorgen om het schijnbaar onuitputtelijke reserveleger” (+)

De Belgische politie had de verdachten gevolgd vanaf het huis van Van Quickenborne in Kortrijk tot aan de Nederlandse grens. Bij het huis hadden ze een auto achtergelaten. Daarin zouden een automatisch geweer en flessen met benzine gevonden. De minister meldde zelf in een videoboodschap dat de Belgische autoriteiten een ontvoering hebben verijdeld.

België heeft Nederland gevraagd om de vier verdachten over te dragen. De zittingen daarover zijn op woensdagmiddag 26 oktober (drie verdachten) en donderdagmiddag 27 oktober (één verdachte).

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten