Voetbal 1ste provinciale SV Diksmuide

Benny Jonckheere is nieuwe T1 van SV Diksmuide: “Na enkele interims grijp ik nu mijn kans”

Benny Jonckheere was T2 maar is nu de opvolger van de opgestapte T1 Allan Deschodt. © Bart Vandenbroucke

Diksmuide -

Na twee gelijke spelen en 2 op 9 onder het bewind van Allan Deschodt zette SV Diksmuide onder de pas nieuw aangestelde T1 Benny Jonckheere 6 op 6 neer tegen Boezinge (0-1) en RC Lauwe (2-1), waarmee het naar de zesde plek oprukt.

Benny Lingier

“Eindelijk kregen ze me zover om T1 te worden. Drie of vier keer al, waarvan één keer voor een paar maanden, nam ik ad interim over. Nu greep ik mijn kans”, lacht ex-T2 Benny Jonckheere. “De input van T2 Steve Cottry en van keeperstrainer Tom Vandenbussche waardeer ik enorm. Dat zijn twee mensen die de knepen van het vak onder de knie hebben. Samen proberen we met een positieve vibe omhoog te klimmen. We startten alvast sterk met winst bij titelkandidaat Boezinge en tegen RC Lauwe, waar de spelers zich wilden bewijzen na het vertrek van de trainersstaf.”

Allan Deschodt besloot te vertrekken bij SV Diksmuide omdat hij het steeds moeilijker kreeg met de huidige generatie voetballers en hun mentaliteit. “Toen ik jong was en iets de kleur zwart droeg, was dat zo, punt. Er een opmerking over maken, hielp niet. Je kreeg erbovenop een lap tegen je oren”, vertelt Jonckheere. “Nu proberen jonge kerels je te overtuigen dat het misschien grijs of zelfs wit is. Elke beslissing moet je ernstig motiveren, anders spelen ze het spelletje niet mee. Ik praat veel en geef voldoende uitleg omdat ik voel dat ze gehoord willen worden. De jonge gasten van vandaag doen het ook op school anders. Ik herinner me hoe het er met mijn eigen kinderen aan toe ging. Het begint in de kleuterklas met de hoekenwerking. Daar kun je kiezen tussen een knutselhoek of drie andere hoeken. De kindjes moeten in dat stadium met mekaar onderhandelen, want in elke hoek moeten er evenveel zijn. Van kindsbeen af worden ze mondigheid geleerd.”

Luca Baekelandt, straks 20, is één van de talenten van KSVD, samen met Dio Santens, Dayne Clarebout, Olivier Desitter, Maxim Depoorter, Robbe en Siebe Vandergunst, Milan Beuckels en Wietse Deprez. Zij hebben de sleutel van de toekomst in handen, hoe je het ook bekijkt. “Ik heb er geen idee van hoe het er vroeger aan toe ging en of de mentaliteit veranderd is, want ik kan niet vergelijken”, zegt Baekelandt, die aan zijn vierde seizoen in het eerste elftal van Diksmuide toe is. “Een generatiekloof vind ik misschien wat hard uitgedrukt, maar als de coach beslist, verwachten we een onderbouwde uitleg waarom we niet starten of op de bank beginnen. Dat strookt met de nieuwe aanpak.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten