Voetbal 3de provinciale B HT Zwijnaarde

Jeroen De Veirman is opgelucht na eerste zege van HT Zwijnaarde: “Er waait een nieuwe wind doorheen onze club”

Joachim Van de Velde, overgekomen van Zelzate, scoorde tweemaal. ©  photo Marc Van Hecke

ZWIJNAARDE -

Bij HT Zwijnaarde was de opluchting groot na de eerste competitiezege.

Johan Polet

De blauwhemden wonnen met 1-2 bij Olsene Sportief en staan nu met 4 punten op 15 net boven de gevarenzone. “Een verdiende maar fel bevochten zege”, reageert coach Jeroen De Veirman (HT Zwijnaarde). “We leidden al na een kwartier met 0-2 via evenveel doelpunten van Joachim Van de Velde. We incasseerden kort voor de rust op een stilstaande fase de aansluitingstreffer en werden twee minuten later door de uitsluiting van Kwame Mullins tot tien herleid. We hadden in de tweede helft met een numerieke minderheid te weinig rust aan de bal, maar kwamen achterin weinig in de problemen. We dienden enkel uit te kijken voor vrije trappen en hoekschoppen, maar bleven gelukkig overeind.”

Waarom namen jullie zo’n moeizame start?

“We hadden enkele punten meer verdiend. We verloren met 2-1 bij leider ESA Bottelare dat in de 97ste minuut de winnende treffer maakte. We kwamen tegen Jong Zulte bij een 2-3 achterstand dicht bij de gelijkmaker, maar incasseerden in de slotminuut een vierde doelpunt. We hebben in de voorbije weken moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. We zagen in het tussenseizoen heel wat anciens vertrekken. Er stonden iedere week een vijf andere spelers aan de aftrap in vergelijking met vorig seizoen. Het kost tijd en geduld om een hecht blok te vormen, maar we zitten op de goede weg. Er waait een nieuwe wind doorheen de club die hiervan de vruchten zal plukken.”

Hoe hoog mogen jullie mikken?

“We eindigden vorig seizoen op de zesde plaats. Het wordt een serieuze uitdaging om even goed te doen. De toppers VSV Gent, SV Melsen en KVV Schelde zijn gepromoveerd, maar het gemiddelde niveau van de reeks is er zeker niet minder op geworden. Ik ken de promovendi JV De Pinte, FC Latem B en Tenstar Melle van vorig seizoen. Dat zijn geen zwakke broertjes, maar allemaal teams die op dit niveau thuishoren. Het wordt iedere week knokken om punten te pakken. We trekken zondag naar VC Nazareth-Eke (13 punten op 15) dat voldoende kwaliteit heeft om in de top vijf te eindigen. We gaan proberen om ons vel duur te verkopen.”

Aangeboden door onze partners