Rommelmarkt volzet met zevenhonderd kramers

Het Voorstraatcomité rekent opnieuw op een grote opkomst tijdens de traditionele rommelmarkt. © EMT

Kaprijke -

Voorlopig niks dan lachende gezichten bij het organisatiecomité rond de Kaprijkse Voorstraatkermis. “We verwachten mooi weer en alle standplaatsen voor onze rommelmarkt op zondag 9 oktober zijn uitverkocht”, zegt chef-organisator Luc De Muynck.

Emiel Tack

Een week na de rommelmarkt op het Kaaiken in Eeklo is het traditioneel de beurt aan Kaprijke om uit te pakken met een joekel van een rommelmarkt. Dit jaar is het niet anders.

“We kijken er alvast naar uit”, zegt De Muynck. “Net als in het verleden vormt de rommelmarkt in de Voorstraat en de Kleine Zuidstraat op zondag het toppunt van vier dagen kermis. We hebben een mooi en hard werkend bestuur waarmee we jaar na jaar nog steeds het evenement kunnen laten uitgroeien tot een topper op de kalender. Net als in de voorgaande jaren hebben we ook nu weer een zone met zowat 700 kraampjes, dus alle plaatsen zijn bezet.”

Uurtje later

Toch is er één klein verschil met de voorgaande jaren. “Kramers kunnen dit jaar pas vanaf 6 uur hun waren uitstallen”, lacht De Muynck. “Als bestuur worden we allemaal een jaartje ouder en zo kunnen we op de drukste dag van het jaar toch één uurtje langer slapen. Terwijl de eerste kramers hun goederen aan de man brengen, kunnen smulpapen terecht in het SOCK voor een ontbijt met bubbels, georganiseerd door voetbalclub FC Kaprijke-Bentille. Later volgen muzikale hoogstandjes van de fanfare Yver en Eendracht uit Kaprijke en de Brassband Nola Schmola uit Knesselare.”

Om het verkeer in goede banen te leiden, wordt in een lokale omleiding voorzien via de Zuidstraat. Verkeer in de Voorstraat van en naar Eeklo is zondag verboden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten