Remco-gekte in Binche, Evenepoel zelf eert afscheidnemende Gilbert en ploegmaat Keisse: “Meer iconisch dan dit kan niet”

Remco Evenepoel is hot. De nieuwe wereldkampioen werd aan de start van Binche-Chimay-Binche aan de teambus opgewacht door een massa fans, die hem luid toejuichten. Er was ook veel volk op de been voor het afscheid van Philippe Gilbert (40), die in Binche zijn allerlaatste profkoers op Belgische bodem rijdt.

Hugo Coorevits, Raf Hermans en Jonas Withouck

“Het is een mooie afsluiter voor mijn Belgische supporters”, zei Evenepoel voor de start in Binche. “Het was de voorbije dagen al ongelooflijk, ik ga er vandaag zo veel mogelijk van genieten. De beslissing om hier te rijden was last minute, maar ik ben blij dat ik hier ben. Het is een speciale koers voor het peloton, maar ook voor mij. Mijn laatste van het seizoen, de eerste in de regenboogtrui.”

Wat mogen we verwachten van Evenepoel in zijn eerste koers als wereldkampioen? “Ik weet niet wat ik er van moet verwachten. Ik ga alvast proberen te genieten. Het weer zit al mee, dat is al heel veel. De afgelopen dagen heb ik heel weinig geslapen. Ik ga het gewoon op mij laten afkomen en zien wat er kan.”

De dag staat ook in het teken van het afscheid van Philippe Gilbert (40) en Iljo Keisse (37). “Het zijn twee van mijn idolen. Iljo heeft een heel belangrijke rol gespeeld in mijn leven en in mijn carrière. Een meer iconische dag dan dit kan denk ik niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de koers schonk Evenepoel een rode leiderstrui van de Vuelta aan Gilbert, met wie hij in 2019 nog ploegmaats was bij Quick-Step.

LIVE. Volg de eerste koers van Evenepoel als wereldkampioen hier op de voet!

De beelden:

 ©  Hugo Coorevits

 ©  Hugo Coorevits

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners