Basketbal Top Division 2 BC Asse-Ternat

Jan Goyens haalt met Asse-Ternat de voorhamer boven in duel der promovendi: “Thuis kunnen we nog steeds iets meer”

Jan Goyens: “We tankten vertrouwen dat we in deze reeks kunnen meedraaien.” ©  Koen Merens

Asse -

Jan Goyens kroonde zich tot topschutter tijdens de vlotte 93-52-zege van Asse-Ternat tegen Quaregnon. De naar Willebroek verhuisde Beerselse power forward beoogt een rustig seizoen, maar droomt stiekem van meer.

Wim Redant

Jan Goyens (25) werkt bij Pfizer in Puurs als project ingenieur. “Ik ben bezig met de ontwikkeling van een vaccin tegen RSV, een vaak seizoensgebonden virus dat kinderen verzwakt en hoge koorts kan veroorzaken. We ontwikkelen nu een vaccin voor zwangere vrouwen, waardoor ook de kinderen zouden beschermd zijn.”

Na de nederlaag in Willebroek toonde Asse-Ternat in eigen huis een ander gelaat. “Thuis kunnen we nog steeds iets meer. We namen een sterke start met de focus op een strakke defensie, van waaruit we via fastbreaks een 8-0-bonus opbouwden. We domineerden en kwamen nooit in gevaar, maar na een zwak tweede kwart bedroeg onze bonus aan de rust slechts 13 punten.”

Op toerental

“In het derde kwart raakten we gelukkig opnieuw op toerental. Iedereen trof raak en dat valt moeilijk te verdedigen. We tankten vertrouwen dat we in deze reeks kunnen meedraaien. Quaregnon is net als wij een promovendus en dus wisten we dat we deze wedstrijd voor eigen publiek absoluut moesten winnen. Vorige week troffen we met Willebroek één van de betere teams, maar we schoten in eigen voet met een offensieve offday, die hopelijk eenmalig was.”

De oudere broer van Elias Goyens kijkt al uit naar de verplaatsing naar Sprimont, waar de promovendus voor 2 op 3 gaat. “Na onze verpletterende thuiszege moeten we nu ook op verplaatsing de ban breken.”

“We missen wel nog Theo Dilissen, die na zijn achillespeesblessure voorzichtig moet revalideren en vóór Nieuwjaar niet meer aan spelen toe zal komen. Andreas Audoore en Joost Brancart vierden hun rentree en missen enkel nog matchritme. We beogen als nieuwkomer een rustig seizoen, maar als sportman wil je uiteraard elke wedstrijd winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten