Basketbal  1ste landelijke  2B SAFE Tienen

Nicolas Nys opent met Tiense uitzege: “Die vloek van vorig seizoen is gebroken”

Nicolas Nys (midden): “De combinatie met mijn winkel in Leuven is niet eenvoudig.”  ©  Guy Meurs

De kogel is door de kerk: Tienen wist zijn eerste uitzege binnen te rijven op de eerste speeldag. Beringen ging voor de bijl met 70-81. Vleugelspeler Nicolas Nys geniet nog na en kijkt al uit naar de komst van Guco Lier.

“Het eerste kwart was het eerder andersom”, stelt Nicolas Nys, toe aan zijn vierde jaar bij de ploeg uit de Suikerstad. “We liepen meteen achter de feiten aan met 10 à 12 punten achterstand, maar konden remonteren in het tweede en derde kwart, waardoor we het slotkwart gewoon moesten controleren om die langverhoopte uitzege binnen te halen. Waar we vorig seizoen nooit in slaagden, lukt ons nu al op de eerste speeldag. Die zege smaakte mierzoet, dat zal je begrijpen.”

Nicolas Nys arriveerde bij Tienen op hetzelfde ogenblik als Victor Barima en speelde toen kampioen in eerste provinciale, dat herinnert hij zich nog levendig. “Daarna is het alleen maar steil bergop gegaan.”

“In eerste landelijke trokken we vorig jaar al goed onze streng, maar nooit in de thuismatchen. Gezien we de promotie van tweede naar eerste landelijke zowat in de schoot geworpen kregen, rustte daar precies een vloek op. Die is nu gebroken met onze allereerste uitoverwinning.”

Tweedehands

“Zaterdagavond ontvangen we Guco Lier, een topploeg. De promovendus verloor nauwelijks een wedstrijd vorig seizoen. We zullen dus onze tenen mogen uitkuisen. Ronny Faes, onze headcoach, drukte ons dat op het hart, en samen met hem nog vele anderen.”

Nys, geboren in Bonheiden maar getogen in Leuven, is zaakvoerder van tweedehandswinkel Troc in Leuven, die hij uitbaat samen met zijn broer.”Het meest interessante object op dit ogenblik in mijn bezit? Een 18de-eeuwse bronzen doré klok, die algauw rond de 10.000 euro kost”, lacht hij.

“De combinatie van de shop met het basketbal is allerminst eenvoudig, zeker daar ik op zaterdag vaak werk tot halfzeven. Als je dan om halfnegen op het veld moet staan, is het hollen om toch maar op tijd aanwezig te zijn. Nog erger wat de uitmatchen betreft: daar staan we soms voor een verre verplaatsing.”

“Dan dien ik de winkel wat vroeger te verlaten. Gelukkig maakt mijn vriendin er geen probleem van. Zij voelt zich niet snel in de kou gezet. Dat helpt.” (tvk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten