Voetbal 1ste provinciale KCVV Elewijt

Na moeilijke start haalt Geert Deferm zijn gram met Elewijt: “Na drie speeldagen veroordeel je toch geen nieuwe trainer of een promovendus?”

T2 Kevin Spiessens (links) en T1 Geert Deferm van VV Elewijt.  ©  Koen Merens

Elewijt -

Via een verdiende 1-2-zege bij Wambeek-Ternat liet KCVV Elewijt een 6 op 6 optekenen. Geert Deferm (59) haalt zo zijn gram na een moeilijke seizoenstart en leest zijn criticasters de levieten.

Wim Redant

Geert Deferm beschikt over een palmares om U tegen te zeggen. Als trouwe clubspeler van KV Mechelen vierde hij een landstitel en een Belgische beker naast tal van Europese successen, met de Europacup voor Bekerwinnaars en de Europese Supercup als uitsmijters. Bij promovendus Elewijt kende Deferm een moeilijke seizoenstart met een 0 op 90.

“Blijkbaar werd in jullie krant getwijfeld, maar ik was er rotsvast van overtuigd dat Elewijt zijn plaats verdient in eerste provinciale”, reageert Deferm. “Voor tal van spelers is eerste provinciale nieuw en dan moet je ze de tijd gunnen om zich aan te passen. We startten met 0 op 9, maar in twee van die drie verliespartijen waren we de betere ploeg. Ik vond de commentaar van een mogelijke broedermoord van Mark Talbut op mij er los over. Nooit kwam dat ter sprake. Na drie speeldagen veroordeel je toch geen nieuwe trainer of een promovendus? Ik durf voorspellen dat Elewijt dit seizoen nog meermaals zal verrassen. Ik praat niet over de eindronde, maar we kunnen iedereen pijn doen.”

Deferm komt ook op voor zijn club en vooral voor de supporters die in een slecht daglicht kwamen te staan na de partij tegen Holsbeek vorig seizoen en Borght-Humbeek. “Nooit eerder in mijn carrière ontmoette ik een warmere club dan Elewijt. We beschikken over een gouden aanhang, die fanatiek achter de ploeg staat en ons met toeters en bellen aanmoedigt. Onze fans zijn uniek in provinciale. Ze supporteren met hart en ziel. In een stadion mag je de emoties toch de vrije loop laten? In Holsbeek voelde een lijnrechter zich beledigd door een homofobe opmerking. Respect is ook bij Elewijt het ordewoord, maar ik kan je verzekeren dat ik als speler van KV Mechelen soms een heel stadion op mijn dak kreeg met minder fraaie beledigingen. Op Borght werd de match even stilgelegd op vraag van een thuisspeler, die een racistische opmerking rapporteerde. De lijnrechter kwam aandraven met een Elewijtse speler als dader, maar het opgegeven rugnummer stond niet op het scheidsrechtersblad. Onze fans steunen ons in weer en wind en verdienen op hun beurt respect.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten