Wielrennen Elite zonder contract  CT Vulsteke - Urbano

Han Devos kiest voor het comfort van een regionale koers: “Toch ben ik tevreden over mijn seizoen”

Han Devos: “Ik heb ook nog een voltijdse baan.”  ©  Guy Meurs

Han Devos (25) belandde zondag in zijn voorlaatste koers van het seizoen in het nabije Nieuwrode op het podium. Uit praktische en economische overwegingen opteerde hij voor deze wedstrijd over ruim twee uur boven het alternatief van een langere en verder afgelegen interclub.

Ief Vertommen

“Ik wou geen twee uur in de wagen zitten richting Ichtegem, wanneer er ook in eigen regio koersgelegenheid was. Zeker nu we het einde van het seizoen naderen. Het gaf mij de gelegenheid tot wat extra recuperatie: rustig van thuis naar de plaats van het gebeuren, wat opwarmen en klaar voor de start.”

“Je moet er tenslotte rekening mee houden dat ik er nog een voltijdse baan op nahoud”, geeft Devos tekst en uitleg bij zijn keuze voor zondag. Dit gezegd zijnde was hij de man die, onder meer in het gezelschap van de latere winnaar Vince Gerits, mee de wedstrijd kleur gaf.

“Met een gemiddelde van 47,1 km per uur ging het om een heel snelle koers. Op sommige stukken liep dat zelfs op tot 55 km per uur. Het waren allemaal renners met inhoud die plaatsnamen aan het commando. We hebben ons het snot uit de neus gereden, maar de halve minuut bonus die we konden vergaren, bleek onvoldoende tegen de overmacht van het peloton.”

Massaspurt

“Misschien had onze missie wel succes gekend als we een ronde later aan de haal waren gegaan, maar dat zijn alleen maar zinloze beschouwingen achteraf”, gaat Han verder. Toch bleek hij nog niet aan het einde van zijn latijn daar hij zich in de massaspurt mengde met de eerste plaats als inzet.

“Ik werd ook gehinderd door de massale valpartij die zich voordeed op mijn hoogte. Op het ogenblik dat de deur openging, zat ik net iets te ver. Echt bedreigen kon ik Vince Gerits niet meer. Ik ben nog nooit met hem in een spurt rechtstreeks in duel gegaan, maar ik bevroed dat hij intrinsiek toch sneller is dan ik.”

Op één koers na, die van zaterdag in Lommel, zit het seizoen van Devos erop. Gezien zijn desastreuze seizoenbegin met een val, corona én problemen met de luchtwegen, is hij tevreden met die ene zege die hij behaalde. Voor welk team hij volgend seizoen wil uitkomen, zal hij de komende tijd rustig uitvlooien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten