ROLTRAPTELLER DAG 4. Probleem opgelost: het draait terug op volle toeren

Antwerpen -

Wie minder goed ter been is en de tram wil nemen onder de Groenplaats, bereidt zich best (nog maar eens) voor op een moeizame rit. De roltrappen tot op -1 staan in beide richtingen opnieuw stil.

We volgen de situatie op met een teller, iets wat we ook al in 2019 deden. Toen klokten we af op 59 dagen stilstand. Of dat record wordt verbroken, lees je hier. Vandaag zijn we dag 4 en het euvel is van de baan. De roltrappen werken terug

De roltrappen tot op -1 stonden begin deze week in beide richtingen opnieuw stil. Het is lang niet de eerste keer dat deze (en andere) roltrappen defect zijn. Onlangs zijn er nog herstellingen uitgevoerd aan de roltrap naar -2 (richting Linkeroever). Die werken namen enkele weken in beslag, maar zijn met succes afgerond. De roltrap draait nog steeds.

Intussen heeft ook De Lijn gereageerd. “De 2 roltrappen vanop het plein naar de lokethal, een stijger en een daler, liggen sinds eind september stil”, reageert woordvoerder Karen Van der Sype. “Bij de stijger werd een abnormaal geluid vastgesteld, waarop de trap uit voorzorgsmaatregel buiten gebruik is gesteld. Er is er een vervangonderdeel besteld. Zodra dit geïnstalleerd is door de roltrapfabrikant, kan deze opnieuw in dienst gaan. Bij de dalende roltrap werd een defect geconstateerd. Ook hier dient een onderdeel te worden vervangen. Deze vervanging zal normaal gezien nog deze week plaatsvinden. Beide roltrappen hebben een zekere leeftijd. Het is de bedoeling dat deze vernieuwd worden in het kader van de geplande renovatie van het metrostation.”

Na vier dagen stilstand is het probleem opgelost en draaien de roltrappen opnieuw op volle toeren.

Dit artikel wordt dagelijks geüpdatet.

LEES OOK. Het wonder is geschied: na ‘amper’ 59 dagen werkt de roltrap op de Groenplaats opnieuw

Dinsdag 4 oktober - De roltrappen van premetrostation Groenplaats tot op -1 staan in beide richtingen stil.

Woensdag 5 oktober - Nog steeds geen beweging. De Lijn heeft wel een roodwit lint gehangen bij één van de roltrappen om duidelijk te maken dat ze niet werkt.

Donderdag 6 oktober - De dalende roltrap is in beweging, maar blijft voorlopig afgesloten.

Vrijdag 7 oktober - Na vier dagen stilstand is het probleem opgelost en draaien de roltrappen opnieuw op volle toeren.

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten