Natuurgebied Kalkense Meersen is voortaan autoluw

 ©  IF/Vilda-Yves Adams

Berlare/Wichelen -

Om de druk op het natuurgebied Kalkense Meersen te verlichten, werden de verkeersstromen en de parkeerfaciliteiten in de omgeving herbekeken. Doorgaand verkeer op de Tragelweg langs de Schelde zal voortaan onmogelijk zijn door het statuut van de wegen in het gebied te wijzigen.

Stef Van Overstraeten

Natuurgebied Kalkense Meersen was tijdens de coronacrisis een enorme trekpleister, voor wandelaars, maar ook voor intensieve recreatievormen zoals crossmotoren, quads en drones. De dijkweg tussen Wetteren, de fietserssluis en het bewoonde deel van het gehucht Aard richting Uitbergen tot aan Slot worden enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Fietsers, speed pedelecs en bromfietsen klasse A zijn ook nog toegelaten. Ruiters moeten benedendijks rijden.

Om de druk op het natuurgebied verder te beperken worden ook de Blokstraat, het Gat van Belham tussen de Blokstraat en den Aard en de Schoorminneweg enkel nog toegankelijk voor aangelanden, bewoners van de Aard, fietsers en ruiters. De politie zal na plaatsing van de signalisatie toezicht houden op de handhaving van deze verkeersregeling.

Naar parkeerfaciliteiten toe worden er een achttal parkings gepromoot. Voor Berlare zijn dat de parkings aan Onthaalpoort Donkmeer, provinciaal domein Nieuwdonk en Wijmeers aan de visvijvers van Uitbergen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten