Sprintkoningin Lorena Wiebes snelt nu ook oppermachtig naar winst in Binche

Lorena Wiebes heeft Binche-Chimay-Binche op haar naam geschreven. De 23-jarige Nederlandse haalde het makkelijk in een sprint voor haar landgenote Marjolein van ’t Geloof en de Finse Anniina Ahtosalo.

Jonas Withouck

Lorena Wiebes (DSM) heeft dinsdag de tweede editie van de vrouwenwedstrijd van Binche-Chimay-Binche (1.1) op haar naam geschreven. De 23-jarige Nederlandse haalde het na 117,2 km tussen Chimay en Binche in een sprint voor haar landgenote Marjolein van ‘t Geloof (Le Col-Wahoo) en de Finse Anniina Ahtosalo (Uno-X). Sanne Cant (Plantur-Pura) werd vijfde.

Pas op een kilometer van de aankomst haalde het peloton een groep van vijf rensters in. Het ging om onze landgenote Julie Van De Velde (Plantur-Pura), de Italiaanse Francesca Barale (DSM), de Duitse Hannah Ludwig (UNO-X) en de Nederlandse vrouwen Silke Smulders (Liv Racing) en Nicole Steigenga (Coop-Hitec Products). Het werd een massasprint op de Grote Markt van Binche en daarin was Wiebes opnieuw niet af te stoppen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het was haar 23e zege van het seizoen, de 59e in haar carrière. Dit jaar won ze onder meer de Simac Tour, de Ride London Classic, het Europees kampioenschap, Nokere Koerse, de Scheldeprijs, vier ritten in de Baloise Ladies Tour en twee ritten in de Tour de France Femmes. Wiebes volgt op de erelijst in Binche Sara Van de Vel op.

“Heel mooie manier om mijn seizoen af te sluiten”

Lorena Wiebes (DSM) schreef dinsdag de tweede editie van de vrouwenwedstrijd van Binche-Chimay-Binche (1.1) op haar naam. Achteraf was de Nederlandse erg gelukkig. “Het is mooi om met mijn 23e zege mijn seizoen neer te leggen”, zei ze. “Ik denk dat ik een heel mooi seizoen heb gereden.” Het was voor Wiebes meteen haar laatste wedstrijd in het shirt van DSM. Volgend seizoen trekt ze naar SD Worx.

“In de finale was er nog een groep van vijf vrouwen vooruit, maar we raakten nooit in paniek”, begon Wiebes haar relaas na afloop. “We hadden als ploeg Francesca Barale mee, daar konden we dus ook nog mee spelen. In de laatste kilometer komen we terug en mijn ploeggenote Pfeiffer Georgi zet me dan ideaal af op de kasseien van de Grote Markt. We waren twee maal de aankomststreep gepasseerd tijdens het lokale circuit, dus ik wist wel wat ik kon verwachten.”

“Ik beëindig mijn seizoen op de mooist mogelijke manier”, gaf ze aan. “Het was mijn beste seizoen ooit. Ik verwachtte vooraf een goed seizoen maar dat het zo succesvol zou zijn, had ik niet verwacht. Het is heel mooi in de trui van Europees kampioene te kunnen winnen. Volgend jaar ga ik mijn elan proberen verderzetten. Nu ga ik even rusten en misschien duik ik in de winter wel even het veld in.”

Aangeboden door onze partners