‘Cycling 4 Disability’ toont gul hart aan mensen en sporters met beperking

De sfeer zat er goed in op het bedankingsontbijt van de vzw ‘Cycling 4 Disability’. © Erwin Mynsberghe

MALDEGEM -

Op een druk bijgewoond bedankingsontbijt voor de vrijwilligers deelde de Maldegemse organisatie ‘Cycling 4 Disability’ een pak cadeaus uit aan de Adegemse vzw De Vierklaver en atleten met een beperking.

Erwin Mynsberghe

Plaats van afspraak voor het ontbijt was Vakantiewoning Buitenhuis aan de Urselseweg in Kleit waar ‘Cycling 4 Disability’ met de opbrengst van alle activiteiten van het voorbije jaar mooie zaken kon wegschenken.

Zo mocht het centrum voor volwassenen met een beperking De Vierklaver zomaar eventjes een hometrainer, een crosstrainer, een ligfiets, een scootmobiel en vijf fietstrappers in ontvangst nemen. “Zo kunnen we mensen met een beperking meer aan sport laten doen”, aldus voorzitter Moniqe Devreese van ‘Cycling 4 Disability’.

Maar de cadeaus waren nog niet op. De volgende die naar voren mocht komen was Laurence VandeVyver die in de handbike-discipline de achtste plaats behaalde in de tijdrit en de teamrelay op de Paralympische Spelen in Tokyo in 2021. “Laurence, we hopen dat je van je ligfiets nog veel genot zal hebben en dat je altijd de bomen door het bos zal zien, wat niet altijd simpel is”, gaf de voorzitter mee.

Wie ook schitterde op die Paralympische Spelen in Tokyo was de Maldegemse amazone Manon Claeys. Zij kon er niet bij zijn wegens een verplichting in het buitenland, maar haar papa nam met plezier het geschonken zadel in ontvangst. “Door corona was dit ons nog niet gelukt, maar we schenken dit nu van ganser harte”, aldus Monique.

Huzarenstukje

Tot slot kreeg Erwin Van Kerschaever van ‘Cycling 4 Disability’ uit handen van burgemeester Koenraad De Ceuninck de trofee van ‘Krak van Maldegem’ overhandigd. De Krant van West-Vlaanderen reikt jaarlijks de beker uit aan een inwoner die zich op een positieve manier liet opmerken. “Erwin, jou fiets, jouw droom. Je hebt ons getoond dat je zelfs met een beperking grootse prestaties kan neerzetten. Jouw tocht van Maldegem naar Origuelle Bella Vista in Spanje was een huzarenstukje en door deze prestatie werd je benoemd tot Krak van Maldegem”, klonk het. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten