Ambulance schuift in gracht, bestuurder zelf met ambulance weggebracht

De ambulance moest uit de droge gracht getakeld worden. ©  kma

Pulderbos -

In Pulderbos reed een ambulance die terugkeerde van het Revalidatiecentrum via de Kievitslaan in de beek. De bestuurder werd lichtgewond afgevoerd. Er was nog een passagier aan boord die ongedeerd bleef. Achteraan in de ziekenwagen bevond zich geen patiënt. Waarschijnlijk was die net afgezet.

Een buurman die net buitenstond zag de ambulance een raar manoeuvre maken. Volgens de getuige was er geen tegenligger of ander verkeer in de buurt en is de Kievitslaan normaal breed genoeg, maar toch reed de ziekenwagen helemaal richting droge gracht, waarin hij vervolgens wegzakte. De getuige vermoedt dat de bestuurder onwel werd of verblind raakte door de zon.

Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse. ©  kla

“Ik ben er direct naartoe gegaan en de vrouwelijke passagier naast hem was op dat moment al de hulpdiensten aan het verwittigen”, zegt hij. De bestuurder werd zelf met de ziekenwagen afgevoerd. Ook de brandweer kwam ter plaatse. Uiteindelijk zorgde een takeldienst dat de ambulance uit de beek werd gehaald. Er was weinig hinder voor het verkeer, want de Kievitslaan is een rustige straat en passerende auto’s konden er nog langs. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten