84-jarige man in levensgevaar na ongeval tijdens fietstochtje met zijn vrouw

De Moerstraat werd pas rond 16 uur weer opengesteld voor het verkeer. © emt

Watervliet/Bellem/Kaprijke -

Een middagje fietsen is voor een bejaard stel uit Watervliet bijzonder dramatisch afgelopen. De 84-jarige man raakte bij het oversteken van de Moerstraat betrokken bij een ongeval. Hij werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ in Gent.

Emiel Tack

Omstreeks 14.30 uur hoorden buurtbewoners op de aansluiting van het Wiskenstraatje met de Moerstraat, op de grens tussen Kaprijke en Sint-Laureins, gierende banden. Toen ze buiten kwamen, merkten ze meteen de ernst van de situatie.

Een bejaarde man was er aangereden door een bestelwagen. “We waren met het mooie weer een fietstochtje aan het doen”, vertelt de vrouw van het slachtoffer. “We kwamen vanuit Watervliet - waar we wonen - en reden langsheen het vrijliggend fietspad richting Eeklo. Om niet langer langs de drukke weg te moeten rijden, besloten we af te slaan in het Wiskenstraatje en richting Kleemkapel te rijden.”

Pas verhuisd

Op dat ogenblik liet het helemaal fout. “Wellicht heeft mijn man het voertuig, dat van achter ons kwam en richting Eeklo reed, niet zien aankomen. Toen hij overstak, werd hij gegrepen en in de haag aan de overkant van de straat gekatapulteerd.”

Buurtbewoners verwittigden meteen de hulpdiensten. De man werd ter plaatse verzorgd en daarna onder escorte van de politie richting UZ Gent overgebracht voor verdere verzorging. “Ze zeggen dat het ernstig is”, zegt de echtgenote van het slachtoffer.

Het koppel is afkomstig uit Bellem en verblijft sinds enkele maanden in residentie Helios in Watervliet. De Moerstraat werd afgesloten voor het doorgaand verkeer van en naar Eeklo en moest plaatselijk omrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten