Grote ravage na dakbrand in Boechout: drie woningen onbewoonbaar, ook kinderdagverblijf getroffen

 © ATV

Boechout -

De ravage na de zware dakbrand in de Alexander Franckstraat in Boechout is groot. Maar liefst drie woningen – waaronder een kinderdagverblijf – zijn onbewoonbaar verklaard, een vierde is verzelegd door het parket. De brandweer heeft het vuur onder controle en is bezig met nablussen. Niemand raakte gewond.

nelo

Rond 15.45u kreeg de brandweer van zone Rand een oproep over een zware dakbrand in de Alexander Franckstraat. Volgens een getuige verspreidde het vuur zich razendsnel. Bij het aanrijden van de hulpdiensten was van ver al een grote rookpluim zichtbaar. Met minstens drie autopompen en twee ladderwagens ging de brandweer de vlammen te lijf. Om de hulpdiensten de nodige ruimte te geven werd de straat een tijdlang volledig afgesloten.

“Het vuur is ontstaan bij dakwerken”, vertelt Marlies Thijs, woordvoerster van politiezone Minos. “Het gaat om een uitslaande brand waarbij de vlammen van de ene woning naar de andere zijn overgeslagen. In één van de panden is een kinderdagverblijf ondergebracht. Op het ogenblik van de brand waren er gelukkig geen kinderen aanwezig.”

“Dit is een drama”, zegt burgemeester van Boechout Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde). Ook hij kwam ter plaatse om zijn steun te betuigen aan de bewoners. “Maar liefst drie woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Eén woning – waar het vuur ontstond – is bewoonbaar, maar werd door het parket verzegeld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Voor alle bewoners is opvang gevonden.” (nelo)

 © rr

 © rr

 © BFM

 © rr

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten