Verdachte van moord op Ilse Uyttersprot moet voor assisen verschijnen

Jurgen Demesmaeker gaf zichzelf aan nadat hij oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot doodde. ©  rr

Jurgen Demesmaeker, de verdachte in de zaak van de dood van oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot, wordt verwezen naar het hof van assisen voor moord. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

wverBron: BELGA

Uyttersprot kwam in de nacht van 3 op 4 augustus 2020 om het leven. Op de ochtend van 4 augustus meldde haar nieuwe vriend Jurgen Demesmaeker zich bij de politie. In zijn woning in de Meuleschettestraat lag het levenloze lichaam van de CD&V-politica.

LEES OOK. Portret van de moordenaar van Ilse Uyttersprot: “Twee zekerheden: hij wou blonde vrouwen en hij zou hen slaag geven” (+)

De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor moord en de raadkamer van Dendermonde bevestigde meermaals zijn aanhouding. De verdachte stelde dat hij de feiten niet had gepland en dat het in een opwelling gebeurde.

LEES OOK. Zij vond dat hij z’n medicatie moest blijven nemen, hij vond dat ze zaagde: zo verliep de fatale avond van Ilse Uyttersprot (+)

Het assisenproces zal vermoedelijk in de eerste helft van volgend jaar plaatsvinden.

LEES OOK. Eerst tanden poetsen en gel in zijn haar, dan naar de politie: zo ging het eraan toe de uren na de moord op Ilse Uyttersprot (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten