Twee minderjarigen naar gesloten jeugdinstelling na dodelijke schietpartij in Beringen

© RTV

De jeugdrechter in Turnhout plaatst de twee minderjarigen die waren opgepakt na een dodelijke schietpartij in Beringen, in een gesloten jeugdinstelling. Dat bevestigt een woordvoerder van het parket in Antwerpen dinsdag.

wverBron: BELGA

De twee minderjarigen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijke schietpartij in de Brugstraat in Beringen zondagnamiddag. Daar werd rond 16.30 uur een 24-jarige man uit de provincie Antwerpen neergeschoten. Hij werd nog met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed het slachtoffer.

LEES OOK. Buurt in shock na schietpartij die leven kostte aan Migelvio (24): “Vorig jaar werd ik zelf neergeschoten. Is het hier nog veilig?” (+)

Nog dezelfde dag konden twee verdachten worden opgepakt, het gaat om twee minderjarigen, allebei 17 jaar, uit de provincie Antwerpen. Zij verschenen dinsdagvoormiddag voor de jeugdrechter in Turnhout. Die besliste om de twee minderjarige verdachten in een gesloten jeugdinstelling te plaatsen.

LEES OOK. Migelvio V. (24) doodgeschoten in Beringen: twee minderjarigen opgepakt, maar wie haalde trekker over? (+)

Slachtoffer Migelvio V. ©  rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten