Vaccinatiecentrum in Flanders Expo blijft langer open: “We moeten de herfstpiek voor blijven”

Vooral de oudere generatie laat zich opnieuw trouw vaccineren in Flanders Expo. ©  fvv

Gent -

Nog geen afspraak gemaakt voor je ‘herfstbooster’? Dan heb je wat extra tijd: het vaccinatiecentrum in Flanders Expo blijft een weekje langer open, tot 26 oktober. Er komen stelselmatig meer vrije ‘slots’ bij. “We volgen het boekingsgedrag van de Gentenaars.”

Max Dedulle

Alle Gentenaars die momenteel in aanmerking komen voor een nieuwe boosterprik, hebben intussen een uitnodiging gekregen. Vooral de oudere generatie is op de afspraak: bij de 60-plussers is de vaccinatiegraad momenteel 60 procent. Het enthousiasme is nog altijd veel minder groot bij de jongeren. Slechts 14 procent van de 18- tot 49-jarigen liet zich al opnieuw vaccineren.

Wie nog geen afspraak heeft gemaakt, krijgt wat meer tijd. Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo blijft open tot 26 oktober, een weekje langer dan eerst gepland. Er komen ook steeds nieuwe afspraakmogelijkheden bij, zegt gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit). “We monitoren voortdurend hoe de afspraken binnen komen en welke momenten populair zijn. Om bijvoorbeeld de actieve bevolking goed te bereiken, zetten we in op afspraken na de werkuren. Als we bij de vaccinatielijn merken dat er veel vraag is naar meer avondopeningen, organiseren we dit.”

Intussen is ook in Gent, zoals overal in België, het aantal coronabesmettingen langzaam aan het stijgen. Volgens viroloog Steven Van Gucht is de herfstgolf begonnen. “Net daarom blijft het belangrijk om deze piek voor te zijn”, roept schepen Coddens op. “Een booster verlaagt voor iedereen de risico’s en verkleint de kans om ernstig ziek te worden.”

LEES OOK:Daar is viroloog Steven Van Gucht weer, dus is corona terug: “Ik begrijp dat jongeren twijfelen om zich te laten vaccineren, maar zwangere vrouwen raad ik het wel aan”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent