Volleybal Nationale 2 (v) Govok Gooik

Menen-coach Frank Depestele springt met plezier even in als interim-coach bij vrouwen van Govok: “Voor mij was dit pure ontspanning”

Feestje voor Frank Depestele en de vrouwen van Govok. Ze waren met 3-0 te sterk voor Herenthout. ©  Geert Tresignie

Wie was er zaterdag plots coach van de vrouwen van Govok Gooik? Frank Depestele, zowaar. De 45-jarige trainer duikt straks met topclub Menen de Champions League in. Maar als vriendendienst sprong de Oetingenaar nu even in bij Govok. Tot groot jolijt van speelsters en fans.

Wim Redant

Frank Depestele is een bekend gezicht in de Koornmolen, waar hij weleens een training overneemt. Zaterdag fungeerde de papa van Sabe en Dyte dus even ook als interim-coach bij het uithangbord van Govok.

“Het ging om een vriendendienst”, zegt Depestele. “Coördinator Kris Vansnick en coach Nyk Verherbrugge zaten op het WK met de Yellow Tigers. Ik geef af en toe training, puur als ontspanning, en sprong dus nu even in. Mijn jongste dochter Dyte speelt trouwens bij de U15 van Gooik, in combinatie met de Topsportschool in Leuven. Mijn oudste dochter zit intussen helemaal bij de Vilvoordse Topsportschool.”

Depestele vervulde zijn interim-opdracht in elk geval zoals het moest. De vrouwen van Govok wonnen met 3-0 van Herenthout. “Het liep vlotter dan verwacht. We walsten met 25-12 en 25-7 over de bezoekers heen. Veel coachen heb ik in feite niet hoeven te doen. Ik voerde bewust ook geen enkele wissel door, ik wou gewoon graag zo snel mogelijk de zege veiligstellen, wat met 25-19 ook gebeurde.”

Met een zes op negen prijkt promovendus Gooik intussen op een knappe vierde plaats. “Zaterdag heeft de ploeg het verschil gemaakt met een sterke opslag en een prima defensie. De groep is in het tussenseizoen samengebleven, waardoor ze voortborduurt op de automatismen van vroeger. Bovendien werden ook nog enkele versterkingen aangetrokken. De trainingen bij Gooik zie ik als ontspanning, evenals mijn taak als T1 bij Kruikenburg B in Promo 1. Bij Gooik en Kruikenburg komt het erop aan om speelsters dingen aan te leren. Het vrouwenvolleybal is ook gewoon een leuke switch als je beroepshalve dagelijks bezig bent met topvolleybal bij de mannen.”

Champions League-debuut

Bij Menen wacht er Depestele de komende weken en maanden een razend druk programma, met onder meer het debuut in de Champions League. ”In België liggen de kansen niet dik gezaaid om een topclub te coachen. Daarom ben ik blij dat ik bij Menen op de trein ben kunnen springen. In Menen liggen de kaarten uiteraard anders. Daar ligt het accent op resultaten boeken. In eigen land moeten we opnieuw de top vier halen, terwijl in de Champions League ongetwijfeld een nieuwe wereld voor ons zal opengaan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten