Eén jaar na aangifte van verkrachting van studente in café in Overpoort: verdachte nog steeds niet geïdentificeerd

De politie verspreidde in mei een opsporingsbericht van de verdachte, maar die kon ondanks tientallen tips geen doorbraak forceren in het onderzoek en werd nadien offline gehaald  

Gent -

In het onderzoek naar een verkrachting in een café in de Overpoortstraat in september vorig jaar is nog steeds geen verdachte geïdentificeerd. Dat laat het Oost-Vlaams parket weten. Tientallen tips na de verspreiding van opsporingsbericht werden onderzocht, maar konden geen doorbraak forceren.

Simon Dekaezemaker

De vrouw werd in september vorig jaar verkracht in een café in de Overpoortstraat. Toen ze stond aan te schuiven aan de toiletten, werd ze bij haar arm een berghok binnengesleurd. Daar werd ze door de man op de grond geduwd en verkracht. De vrouw deed dezelfde avond aangifte.

“Ik moet sinds die avond ’s nachts medicatie nemen om te kunnen slapen, omdat ik last heb van paniek- en angstaanvallen. Ik wil sindsdien niet meer uitgaan in Gent en ik ben constant bang”, getuigde de studente (20) nadien anoniem in het online opsporingsprogramma Faroek.

Tientallen tips

Op basis van de beschrijving van het slachtoffer werd een robotfoto opgesteld en die werd nadien door de federale politie verspreid. Het ging om een twintiger van vreemde origine met donkere ogen, haar en baard. Hij sprak Nederlands met een accent. De verdachte was ook sterk gespierd.

Het parket van Oost-Vlaanderen kreeg nadien tientallen tips binnen. Deze werden daarop grondig onderzocht, maar konden niet leiden tot de identificatie van de verdachte. Dat laat het parket weten. “De robotfoto werd ondertussen offline gehaald, maar het onderzoek is nog steeds lopende.”

LEES OOK. Studente (20) werd verkracht in berghok van Gents café, politie verspreidt opsporingsbericht: “Ik ben constant bang”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent