Energieleverancier Bolt voert klantenstop in Brussel in wegens te veel wanbetalers

Brusselaars die een nieuwe energieleverancier zoeken, moeten vanaf vandaag/dinsdag niet langer bij het Belgische energieplatform Bolt aankloppen. Voorlopig neemt het bedrijf geen nieuwe Brusselse klanten aan. Ook in Wallonië voert het een tijdelijke klantenstop in. Dat bericht Bruzz dinsdagavond.

wverBron: BELGA

“We doen voorlopig een klantenstop in Brussel, omdat we zelf niet nog meer mensen willen aantrekken die de facturen niet meer kunnen betalen”, legt woordvoerster van Bolt Dorien Janssens uit. “Het is een tijdelijke maatregel door de energieprijzen die zo hoog zijn. We willen even een marge nemen en bekijken hoe het de komende maanden evolueert.”

Tegen het einde van het jaar wil het bedrijf een tijdelijke balans opmaken. De klantenstop, die overigens ook in Wallonië geldt, maar niet in Vlaanderen, is tijdelijk, maar hoe lang het bedrijf die maatregel wil aanhouden, is nog niet duidelijk. “Het is spijtig om dit te zeggen, maar we stellen vast dat er meer wanbetalers zijn in die regio’s. De boodschap aan de overheid is dan ook: doe er iets aan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten