Wereldkampioen Peter Wright valt (opnieuw) uit zijn rol en attaqueert collega darters: “Ze zouden beter wat meer trainen”

 ©  BELGA

Peter Wright plaatste zich dinsdag voor de 1/8ste finales van de World Grand Prix door Kim Huybrechts met 2-0 te verslaan. De wereldkampioen lijkt precies op tijd opnieuw in vorm en dat hebben zijn concurrenten geweten...

Vincent Van Genechten

Het was geen wonderpartij van ‘Snakebite’ aangezien Huybrechts behoorlijk wat kansen had om de zege in de wacht te slepen. Maar terwijl zijn dubbel-ins uitstekend waren, miste ‘The Hurricane’ te veel dubbels om het af te maken.

“Ik ben dolblij”, zei Wright na de wedstrijd. “Dit is een moeilijk toernooi om te spelen, zeker in de eerste ronde met het korte format. En hier zijn de beste spelers ter wereld aanwezig, plus Kim had me tijdens onze vorige (drie, red.) confrontaties verslagen. Hij wilde me nu opnieuw verslaan, maar hij miste zijn dubbels en ik strafte hem daarvoor. Kim speelde goed, maar op den duur begon hij er wat gefrustreerd door te geraken. Ik moest gewoon rustig blijven.”

In een uitgebreidere reactie blies de Schot hoog van de toren. “Na mijn operatie (aan zijn gal, red.) voel ik me herboren”, aldus Wright. “Ik denk dan ook dat niemand mij kan verslaan deze week. Ze zijn allemaal niet goed genoeg. Price is misschien de tweede beste speler ter wereld, maar de rest moet dringend wat meer uren gaan trainen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik heb het graag moeilijk”

Wright won de World Grand Prix in 2018 en aast opnieuw op de hoofdprijs van 120.000 pond (een kleine 138.000 euro). “Ik zei op voorhand al: als ik de eerste ronde overleef, dan win ik hier. Weet je, ik ben de nummer één van de wereld (grijnst). Terug nadat Price even bovenaan stond, maar hier is die oude vent opnieuw die de juiste knopjes indrukt bij iedereen om ze te frustreren. Ik wist pas vijf minuten voor ik het podium op ging welke darts ik ging gebruiken. Dus… ik kan met elke set spelen en tegen iedereen winnen. Kom maar op!”

De Schotse wereldkampioen gaf ook netjes mee dat hij vindt dat Michael van Gerwen minder goed speelt dan vroeger en dat hij zichzelf al in de finale ziet in Leicester. “Ik zit in de moeilijke tabelhelft”, aldus Wright, die in een kwartfinale kan uitkomen tegen Dimitri Van den Bergh. “Daar hou ik van. Als ik naar andere toernooien afzak, dan krijg ik een makkelijke loting en verlies ik. Als het moeilijk is, win ik (lacht).”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Dimitri Van den Bergh genoot van exotische dartstrip, maar is gedrag wereldkampioen Peter Wright beu: “Weet niet waarom hij zo doet”

Wright speelt woensdag tegen de Pool Krzysztof Ratajski (PDC 18). Bij winst treft hij de winnaar van het duel tussen Van den Bergh (PDC 13) en titelverdediger Jonny Clayton (PDC 7). De Schot blaakt dus van het zelfvertrouwen, al kan zijn interview ook als arrogant aanzien worden. Eerder dit seizoen liet ‘Snakebite’ zich ook al van zijn minst sympathieke kant zien. Zo sprak hij een tijdlang niet met Van den Bergh na een nederlaag in de World Matchplay en weigerde hij tijdens de Belgian Darts Open een vuistje te geven aan Niels Zonneveld voor de start van de beslissende leg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten