Kalmthoutenaar rijdt eerste WK gravelbike naast grote namen als Van der Poel: “Uitrijden en heel aankomen is het doel”

 © ATV

Kalmthout -

Dit weekend wordt in Italië het eerste wereldkampioenschap gravel gereden. De fietsdiscipline is een mix tussen mountainbiken en wielrennen en wint razendsnel aan populariteit. Ook Kalmthoutenaar Sieben Devalckeneer staat er zondag aan start, naast wereldtoppers als Mathieu Van der Poel, Peter Sagan en Greg Van Avermaet.

Bron: ATV

Vandaag is Sieben DeValcekeneer nog aan het werk als kinesist, want de amateurwielrenner combineert het fietsen nog met een job. Zondag staat hij aan de start van het allereerste wereldkampioenschap gravelbiken tussen wereldtoppers als Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Alexey Lutsenko.

“Het gaat de max zijn”, zegt De Valckeneer. “We starten in nationale truitjes, dus ik draag hetzelfde truitje als Van Avermaet en co. Lutsenko zal er ook zijn. Die was vorige week na Van Evenepoel nog de beste man op het WK. Dat ga ik nooit meer meemaken, dus ik kijk er kei hard naar uit.”

De renners krijgen in het Italiaanse Veneto 194 km voor de wielen geschoven. Meer dan de helt daarvan zijn onverharde wegen. Sieben is vooral wegrenner, gravelbike is eerder een zijsprongetje. De Kalmhoutenaar reed vorig jaar nog het Belgische record everesting. Dat is zo snel mogelijk evenveel hoogtemeters maken als de Mount Everest hoog is. Dat is 8.848 meter dus. Sieben deed er iets meer dan acht uur over. Enkele weken geleden pakte hij nog brons op het WK Gran Fondo.

“Mijn ambitie is zoveel mogelijk plezier maken. Hopelijk een paar keer in beeld op Sporza. Daar ga ik ook alles aan doen. Dan zal het aanhaken worden”, zegt De Valckeneer. Maar als Mathieu tien minuutjes 400 watt begint te rijden op een vlakke gravelstrook, heb ik een groot probleem denk ik (lacht). Dus uitrijden, heel aankomen en hopelijk eens in beeld rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten