Tienermeisje komt om bij vuurgevecht met politie na achtervolging in Grenoble

 ©  BELGA/BELPRESS

Een achttienjarige vrouw is gedood in een vuurgevecht met de politie na een achtervolging in de Franse stad Grenoble. Dat meldt de politie.

wverBron: BELGA

De politie probeerde een voertuig te controleren, maar de bestuurder wou niet meewerken, vuurde drie maal op het voertuig van de politie en reed heel het centrum door, aldus de politie. De achtienjarige vrouw zat als passagier in de wagen.

“Deze nacht, omstreeks 2.20 uur in Saint-Martin-d’Hère, kregen de agenten van het commissariaat van Grenoble te maken met een weigering mee te werken en met schoten van de bestuurder van het voertuig, die weigerde te stoppen, waardoor ze terugschoten”, aldus de procureur van Grenoble, Eric Vaillant.

Moordpoging

De bestuurder zou zijn ingereden op de agenten die uit hun wagen waren gestapt om hem tegen te houden. “De agenten hebben dan meermaals gevuurd”, klonk het. De bestuurder verloor de controle over het voertuig en vluchtte te voet weg. De achttienjarige passagier kwam om het leven. Ze werd geraakt in de nek. De bestuurder is gewond in het ziekenhuis opgenomen, maar verkeert niet in levensgevaar.

De algemene inspectie van de nationale politie voert een onderzoek naar de schoten die de agenten hebben afgevuurd. Daarnaast is een onderzoek geopend voor poging tot moord op mensen met openbaar gezag en voor weigering tot naleving, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten