Voetbal 3de provinciale A Daring Ruddervoorde

Chris Van Den Broucke beseft dat Ruddervoorde niet met de vingers in de neus kampioen zal worden: “Er moet geknokt en gevochten worden”

Chris Van Den Broucke hoopt tegen Daring Brugge op een reactie van zijn spelers na de nederlaag in Aarsele. © Rudy Declerck

Oostkamp -

Na een prima start weet Daring Ruddervoorde na de 3-1-nederlaag in Aarsele opnieuw wat verliezen is. Zondag is het van moeten in de topper op eigen veld tegen Daring Brugge.

Philippe Decruynaere

Na een gelijkspel en drie overwinningen op een rij maakten de jongens van T1 Chris Van Den Broucke in Aarsele voor het eerst dit seizoen kennis met een nederlaag. “Ik had mijn spelers nochtans uitdrukkelijk gewaarschuwd dat ze tegenover een heel gemotiveerde tegenstander zouden staan. De coach van Aarsele (Pieter Danneels, red) was in een recent verleden bij Zeveren mijn assistent en er spelen in zijn team verschillende jongens die ik vroeger nog onder mijn hoede had. Ik wist dat ze geprikkeld op het veld zouden staan en dat is ook uitgekomen. Ik miste zaterdag overgave en vechtersmentaliteit bij mijn spelers. In derde provinciale moet er elke wedstrijd gevochten worden voor de punten.”

Daring Ruddervoorde wordt door vriend en vijand beschouwd als de grote titelkandidaat, maar voorlopig zijn het andere ploegen die de rangschikking aanvoeren. “Ik weet al langer dat Oudenburg ook zal meedoen voor de prijzen”, vervolgt de Ruddervoordse coach. “In de openingswedstrijd hebben we ondervonden dat Oedelem een ploeg is die complexloos voetbalt en bikkelt voor elke bal. Het zou best kunnen dat zij de verrassing van het seizoen worden. Vorig weekend zag ik Daring Brugge aan het werk en zij hebben me aangenaam verrast. We zullen top moeten zijn om hen te verslaan. Ik reken erop dat mijn spelers zondag in eigen huis een tandje bijsteken, want nieuw puntenverlies kunnen we ons niet veroorloven. Het zal erop aankomen om de knop om te draaien en agressief te voetballen. We moeten uiteraard het positieve van de voorbije weken onthouden. Het zou verkeerd zijn om na één nederlaag al het goede overboord te gooien.”

Voorzitter Jurgen Vandekerckhove was niet aanwezig in Aarsele, maar moest toch even slikken toen hij vernam dat zijn team verloren had. “Ik was serieus ontgoocheld, want ik had deze verliespunten eerlijk gezegd niet meegerekend. Uiteraard is elke tegenstander bijzonder gemotiveerd wanneer ze tegen Ruddervoorde spelen, want wij worden overal beschouwd als de gedoodverfde titelkandidaat. We willen inderdaad zo snel mogelijk promoveren en hebben daarom in het tussenseizoen enkele serieuze versterkingen binnengehaald. Het zijn stuk voor stuk goeie voetballers, maar in derde provinciale moet er geknokt worden voor elke bal. Ik ben ervan overtuigd dat we met de huidige ploeg probleemloos zouden meedraaien in een hogere reeks, maar we moeten daar wel eerst nog geraken. We zijn een financieel gezonde club en zijn klaar voor dat stapje hogerop.”

Ook B-ploeg leider af

Ook de B-ploeg is na vorig weekend zijn leidersplaats kwijt, maar dat vinden zowel de voorzitter als coach Van Den Broucke geen groot probleem. “We beschouwen ons B-team niet onmiddellijk als een kweekvijver van jong talent. Ik beschik over een ruime kern. Jongens die uit de wedstrijdselectie vallen, kunnen er wedstrijdritme opdoen. Ik ben heel tevreden dat die jongens het goed doen, maar uitgesproken ambities hebben we niet met die ploeg”, besluit de coach.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten