Cocktails en streetfood met zicht op Gentse skyline: nieuwe ‘rooftop bar’ van Yalo Hotel geopend

Vanop de zesde verdieping kijk je uit op De Krook. ©  if

Gent -

Een jaar na de opening van het Yalo Hotel in de Brabantdam is nu ook de bar op het dakterras geopend. Met zicht op De Krook, Vooruit en de Boekentoren kan je daar op de zesde verdieping genieten van cocktails, wijn en streetfood.

Lotte Ruysschaert

Het viersterrenhotel Yalo en het bijhorende restaurant openden vorig jaar de deuren, maar op de rooftop bar was het nog even wachten. “We wilden dat het concept volledig naar ons goesting was en hebben daarom nog even gewacht”, vertelt de CEO van Yalo Hotel, Paul Suy.

Dankzij een grote tent en vuurtjes kan het terras ook in de winter open blijven. Boven kan je genieten van een uitzicht over Gent. “Je hebt een prachtig zicht op de Gentse binnenstad en dan vooral op De Krook, Vooruit, de Sint-Pietersabdij en de Boekentoren. ’s Avonds is het heel mooi als die gebouwen verlicht zijn.” (lees verder onder de foto)

 ©  if

Oesters

De kaart van het dakterras is beperkter dan in het restaurant beneden, maar je kan er een hele avond blijven zitten en eten. Er zijn cocktails, wijnen en andere dranken, net zoals een variatie aan streetfood zoals dim sum, patatas bravas en zelfs oesters. Het eten wordt klaargemaakt door het team van het restaurant.

In de bar is iedereen welkom. Ook wie er niet overnacht, kan iets komen drinken en eten. “Alle generaties zijn hier welkom. We mikken vooral op een lokaal publiek”, zegt Suy.

INFO: Brabantdam 33, 9000 Gent. Open van donderdag tot en met zaterdag van 17 tot 23 uur. Op zondag al open vanaf 12 uur, www.yalohotel.com

 ©  if

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent