Leerkrachten De Wegwijzer verrast met optreden comedian Koen Dewulf

Assenede- dag van de leerkracht - video: Emiel Tack. © Het Nieuwsblad

Assenede -

De Dag van de Leerkracht zal bij de juffen en meesters van De Wegwijzer in Assenede beslist een poosje blijven hangen. Geen gepersonaliseerd geschenkje of een ontbijtje dit jaar. “Het werd een onverwacht optreden van stand-upcomedian Koen Dewulf”, zegt directrice Marjan Sturbaut.

Emiel Tack

Terwijl enkele leden van het oudercomité het commando over de klassen overnamen, werden de leerkrachten van de lagere school De Wegwijzer in Assenede in de parketzaal verwacht. Een rode loper, een gitaar, een twintigtal stoelen op een rij en een boterkoek. De voorbode van wat een heuse verrassing moest worden.

“Stel je voor. Nog maar net negen uur en nu al een optreden moeten doen.” De openingszin van stand-upcomedian comedian Koen Dewulf die door de directie voor de Dag van de Leerkracht naar de school werd gehaald. “Elk jaar zetten we onze leerkrachten uiteraard in de bloemetjes”, zegt Sturbaut.

Den Teek en De Vis

“Dit jaar wilden we het eens over een andere boeg gooien en hebben we Koen uitgenodigd. Ondanks de vele negatieve berichten van de jongste maanden staan onze mensen dagelijks paraat om de kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen. Zij zijn ook de eerstelijnszorg op school voor grote en kleine verdrietjes en helpen bij de bezorgdheden die leven bij onze leerlingen”, vertelde Sturbaut nog.

Dewulf, jarenlang zelf leerkracht geweest, nam de groep mee op reis doorheen zijn eigen schooljaren op het toen nog Sint-Vincentiuscollege in Eeklo. Figuren als Den Teek van wiskunde, met stofjas en al erbij, en De Vis van wetenschappen werden opnieuw leven ingeblazen. “Het was erg leuk”, vertelde onderwijzer Wim Verbeke na het optreden. “Een absolute en leuke verrassing. We wisten echt van niks.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten