AZ Turnhout garandeert weer spoedhulp en dringende operaties

© rtv

Turnhout

Beide campussen van AZ Turnhout kunnen opnieuw dringende operaties en spoedhulp verlenen. Door de breuk in een glasvezelkabel wordt niet-dringende zorg vandaag, woensdag uitgesteld.

Bij werkzaamheden onder het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten raakten arbeiders dinsdag een glasvezelkabel die de twee campussen van AZ Turnhout verbindt. Dat incident verstoorde de normale werking van de twee campussen.

“Het ziekenhuis kan ondertussen de online programma’s die nodig zijn om dringende zorg te leveren weer gebruiken. Door de kapotte kabel kan AZ Turnhout nog niet op volle capaciteit werken”, legt Hetty Voeten van AZ Turnhout uit. “Iedereen die spoedzorg nodig heeft, kan weer terecht in AZ Turnhout. Ambulances vervoeren patiënten die dringende zorg nodig hebben weer naar het ziekenhuis in Turnhout. Het ziekenhuis voert ook weer dringende operaties uit.”

De prioriteit gaat daarnaast naar de zorg voor patiënten die al in het ziekenhuis opgenomen zijn. Door te focussen op de zorg voor deze kleinere groep patiënten, wil het ziekenhuis veilige en kwalitatieve zorg blijven garanderen.

Door de beschadigde glasvezelkabel werkten de belangrijkste online programma’s waar het ziekenhuis mee werkt dinsdag tijdelijk niet, of zeer traag. Artsen en verpleegkundigen konden nog zorg verlenen, maar ze hadden zeer beperkte inzage in de patiëntendossiers. Het Door deze beperktere capaciteit besliste AZ Turnhout om voorlopig enkel de dringende zorg weer op te starten. “De urgentiediensten van het ziekenhuis kunnen dankzij de back-up systemen volledig normaal en veilig werken. De firma die de glasvezelkabel heeft beschadigd, zal deze zo snel mogelijk herstellen, zodat het ziekenhuis weer volledig aan de slag kan”, luidt het nog bij het Turnhoutse ziekenhuis.

In afwachting daarvan werkt AZ Turnhout verder aan andere oplossingen om stelselmatig de opnames en raadplegingen weer op te starten. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten