Rechtszaak rond inzage in dossier Sky ECC wordt behandeld op 21 december

 ©  BELGA

De rechtszaak rond de inzage in het moederdossier van Sky ECC zal op 21 december behandeld worden bij een Brusselse kortgedingrechter. Enkele beklaagden in grote drugsdossiers dagvaardden minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

De zaak waar minister Van Quickenborne gedagvaard werd als vertegenwoordiger van de Belgische Staat werd woensdagochtend ingeleid in Brussel. De verschillende partijen kwamen overeen om op woensdag 21 december te pleiten, voor die datum zullen de twee ‘kampen’ conclusies neerleggen.

De zaak draait rond de kraak van Sky ECC, de bij criminelen populaire chatdienst die gekraakt werd door verschillende politiediensten. De berichten uit Sky ECC leveren al geruime tijd een schat aan informatie in onderzoeken naar internationale drugssmokkel via de haven van Antwerpen. Verschillende rechtszaken rond drugssmokkel en drugsgeweld werden de laatste maanden aangevat maar tot een vonnis kwam het nog niet. De advocaten van de beklaagden, meesters Frank Scheerlinck, Sam Vlaminck en Jorgen Van Laer, vragen inzage in het moederdossier rond de kraak. Door de minister te dagvaarden hopen ze die inzage te verkrijgen.

LEES OOK. Advocaten drugsverdachten slepen minister Van Quickenborne voor de rechter: “We willen zien wie Sky ECC gekraakt heeft”

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten