Kaaistraat vrijdag één dag dicht: slechtste straat wordt opgelapt

De Kaaistraat wordt vrijdag opgelapt. © cte

Eeklo -

De Kaaistraat - de slechtste straat van Eeklo - gaat op vrijdag 7 oktober één dag dicht voor tijdelijke herstellingen.

Chris Thienpondt

Eigenlijk mocht de Kaaistraat rekenen op een totale heraanleg, en die komt er ook. Maar omdat de oude rijkswachtkazerne nog gesloopt moet worden en een sanering van de gronden nodig is, wacht de stad nog even om de Kaaistraat helemaal aan te pakken. De logica zelve: Eeklo wil de straat niet eerst heraanleggen om ze nadien terug kapot te laten rijden door vrachtwagens die zullen aan- en afrijden tijdens de sloop en de sanering.

De stad voert nu vrijdag wel tijdelijke herstellingswerken uit aan het wegdek om het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren. In de straat passeert ook heel wat schoolverkeer. De werken duren één dag, van 9 tot 17 uur. “We zullen de grootste putten egaliseren, zodat het Parijs-Roubaix-karakter van de straat verdwijnt”, zegt schepen van Openbare Werken Marc Windey (SMS).

Tijdens de werken zal de straat langs beide zijden, zowel aan de kant van de Stationsstraat als van de Zuidmoerstraat, volledig afgesloten zijn. Er loopt een omleiding via de Patersstraat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten