Basketbal  2de Landelijke Sint-Niklase Condors - Falco Gent 92-90

Aaron Ceriez na winnende korf op de buzzer voor Sint-Niklaas: “We willen meedoen voor promotie”

Aaron Ceriez: “Ik zou graag in eerste landelijke aan de slag gaan.”  ©  EWT

Sint-Niklaas -

Forward Aaron Ceriez miste met zijn 24 punten zijn seizoenstart niet met Sint-Niklase Condors tegen Falco Gent, al genoot de Oostakkerse kinesist wel vooral van de 92-90-overwinning die afgedwongen werd met een winnende korf op de buzzer.

Wim Redant

De ontlading was groot in het kamp van de Condors na een scenario waarbij het leek alsof Hitchcock mee aan de schrijftafel had gezeten.

“We domineerden de wedstrijd en stonden ook doorlopend op voorsprong, maar we vergaten Falco uit te tellen en dat brak ons bijna zuur op”, vertelt Aaron Ceriez. “Met nog een halve minuut op de klok stonden we plots op achterstand na een lay-up en een fout waarna de vrijworp gelukkig werd gemist. Onze coach Jordy Van Haver vroeg een time-out en tekende een play uit. Er werd een fout gemaakt op mij en ik zette de vrijworpen om zodat we langszij klommen. Ook bij Falco werd een time-out aangevraagd, maar we verdedigden goed en recupereerden op vier seconden van het einde de bal, waarna Emmanuel Smet me bediende. Ik probeerde een dribbel, maar zag plots Smet vrij staan en die gooide de bal raak. De euforie was groot, al had het nooit zo ver mogen komen. Zowel defensief als offensief rammelde onze organisatie. We lieten Falco liefst negentig punten scoren.”

Ceriez is aan zijn derde seizoen bij Sint-Niklaas bezig.

“Ik was zes jaar lang aan de slag bij Bornem, maar daar werd tijdens het coronajaar plots beslist dat zowel de coach als alle spelers moesten opkrassen omdat de club uitsluitend met eigen jeugdspelers wilde voortwerken. Zo kwam ik bij Sint-Niklaas terecht, waar ik al had gespeeld. Ik woon intussen wel in Moerbeke-Waas, maar ben een geboren Gentenaar en genoot mijn jeugdopleiding bij Bavi Gent.”

Ceriez klinkt ambitieus naar de toekomst toe.

“We willen meedoen voor promotie. Ik weet eigenlijk niet of de club die ambitie deelt, maar ik zou graag in eerste landelijke aan de slag gaan. We moeten zeker de top drie halen om vervolgens in de play-offs een gooi te doen naar de titel. We kunnen voortborduren op de bestaande automatismen, terwijl ook twee nieuwe spelers werden aangetrokken met Bruno Baert, die overkwam van Panters Baasrode, en Nelson Lefelon, die werd losgeweekt bij Basics Melsele. We beschikken over een goede groep die sterk aan elkaar klit, wat ook een troefkaart is, natuurlijk.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten