Geen WK-dorp aan gemeentehuis, wel fanhub in voetbalkantine

 ©  gemeente Assenede

Assenede -

Binnen anderhalve maand staat het WK voetbal in Qatar voor de deur, en dus wordt stilaan duidelijk waar je buitenshuis voor de Rode Duivels kunt gaan supporteren.

Chris Thienpondt

Deze keer zal er geen fandorp zijn aan het gemeentehuis van Assenede, maar in de kantine van voetbalclub FC Assenede zullen de matchen wel te zien zijn op groot scherm.

De kantine van de voetbalclub zal voor de gelegenheid tot een Belgische hub omgetoverd worden. De feestcommissie van de gemeente had plannen voor een WK-dorp, maar besloot er toch van af te zien. “Na corona zitten veel verenigingen op hun tandvlees”, zegt Dieter Vercauter van de feestcommissie. “FC Assenede gaat de opbrengst beter kunnen gebruiken dan een feestcommissie. Daarom willen we hun initiatief geen concurrentie aandoen. In 2024 gaan we wel terug voor een fandorp aan het gemeentehuis.”

Op woensdag 23 november om 20 uur beginnen de Rode Duivels aan hun WK tegen Canada. Dan volgen nog poulewedstrijden tegen Marokko op zondag 27 november om 14 uur, en tegen Kroatië op 1 donderdag december om 16 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten