Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Kevin Frans houdt voor het eerst dit seizoen de nul: “Ploegmakkers helpen op momenten van de waarheid”

Kevin Frans: “Zondag komt Jong Lede op bezoek en dat wordt opnieuw een belangrijke match voor ons.” ©  NDM

GENT -

Dankzij een 0-0-gelijkspel graaide KVE Drongen een puntje mee op bezoek bij VW Hamme. Doelman Kevin Frans beseft dat zijn team komend weekend wel moet bevestigen als Jong Lede op bezoek komt in Drongen. “Dat wordt opnieuw een belangrijke match voor ons”, zegt Frans. “Hopelijk kunnen we meteen ook onze eerste thuiszege van het seizoen boeken.”

Stefan Smet

“Dat we voor het eerst dit seizoen de nul konden houden, is een opsteker”, is doelman Kevin Frans bijzonder opgetogen. “De laatste weken gaven we de doelpunten iets te gemakkelijk weg. Dat was toch frustrerend. We werden nooit echt overklast, maar op dit niveau worden zulke foutjes afgestraft. Daarom hebben we beslist om ons blok iets lager te zetten. Hamme is voetbaltechnisch een heel sterk team, maar onze tactische keuze bracht hen toch in de problemen.”

“Na de nul op zes was het belangrijk om de koppen bij elkaar te steken en de fouten te durven benoemen. We hebben vorige dinsdag na Stekene toch een grondige analyse gemaakt in de kleedkamer. Daarbij zijn enkele zaken duidelijk benoemd en nadien hebben we de knop omgedraaid en de partij tegen Hamme voorbereid. Een punt op Hamme is dan ook een prima resultaat. Zij mikken toch op deelname aan de eindronde.”

Eén zwaluw maakt de lente niet, beseft ook Frans. De ervaren doelman hoopt dan ook dat Drongen komend weekend kan bevestigen.

“Zondag komt Jong Lede op bezoek en dat wordt opnieuw een belangrijke match voor ons. Hopelijk kunnen we meteen ook onze eerste thuiszege van het seizoen boeken. Tegen Stekene gaven we onnodig doelpunten weg voor de rust, terwijl we tegen Rumbeke de kansjes lieten liggen om de drie punten thuis te houden. Toegegeven, ook zij hadden mogelijkheden. Uiteindelijk was dat gelijkspel dus best een billijk resultaat.”

Focus op Lede

“Met duels tegen Lede en Aalter moeten we nu twee tegenstrevers uit de rechterkolom van het klassement bekampen. Laten we nu echter toch eerst focussen op die match tegen Lede”, pleit Frans voor realisme. “Een nederlaag is uit den boze. Deze reeks is heel evenwichtig, met heel veel ploegen die elkaar amper ontlopen qua niveau. Iedereen zal telkens top moeten presteren om resultaten te halen. Als wij elke week de juiste mentaliteit tonen, moeten we ook in staat zijn om ons mannetje te staan.”

Na een jaartje in eerste provinciale is Kevin Frans opnieuw actief in de nationale reeksen en dat is voor hem toch een fijn gevoel.

“Ik ben best tevreden over het niveau dat ik zelf haal. Bij de tegendoelpunten kon ik mezelf weinig verwijten. Het is nu vooral zaak om dit niveau aan te houden, zodat ik mijn ploegmakkers kan helpen op de momenten van de waarheid. Ik heb het enorm naar mijn zin in Drongen en zou heel gelukkig zijn als we ons kunnen handhaven. Ten koste van alles hoger mikken doe ik zeker niet. Ik ben nog niet vergeten hoe KVE Drongen me vorig jaar heeft opgevist en daarvoor ben ik hen heel dankbaar.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent