Zussen Lindsey (41) en Nathalie (38) openen samen een frituur: “Geen ervaring, maar wel klaar voor een nieuwe stap”

 ©  DVH

Sint-Denijs-Westrem -

De Friethoek in Sint-Denijs-Westrem zit sinds woensdag 5 oktober in een nieuw jasje en heeft nieuwe uitbaters. De zussen Lindsey (41) en Nathalie Mestdag (38) hebben er Lina’s Friethoek van gemaakt en beginnen eraan zonder enige ervaring. “Maar het was onze droom om samen een frituur te beginnen.”

Lotte Ruysschaert

LEES OOK.Guy (56) en Heidi (56) moeten hun populaire frituur overlaten: “Onze klanten schieten in tranen als ze het horen”

Om persoonlijke redenen moesten de vorige uitbaters ,Guy en Heidi, hun populaire frituur De Friethoek overlaten. De zaak kwam in handen van de zussen Lindsey en Nathalie Mestdag, die al van kinds af samen iets wilden ondernemen. “Maar we zijn in het werkleven gerold. Ik werkte jarenlang als transportmanager en Lindsey werkte op een sociaal secretariaat”, vertelt Nathalie.

“Corona deed ons opnieuw nadenken en onze leeftijd gaf de doorslag: dit was het moment om samen te ondernemen. We zijn klaar voor een nieuwe stap in ons leven.”

De zussen hebben nog geen ervaring in de horeca of frituren, maar dat schrikt hen niet af. Toen ze zagen dat de frituur van Guy en Heidi over te nemen was, twijfelden ze niet.

Goed opgeleid

Nathalie en Lindsey zijn afkomstig uit Deinze en kenden De Friethoek nog niet voor ze zagen dat die te koop stond. “Daarna zijn we er uiteraard wel een paar keer frieten gaan eten. Heidi en Guy hebben ons goed opgeleid en we hebben wat cursussen gevolgd.” (lees verder onder foto)

 ©  DVH

Nathalie zal de frietjes bakken, Lindsey zal aan de kassa staan en de klanten bedienen. De zussen pakken uit met huisbereide gerechten zoals balletjes in tomatensaus en een stoofpotje van varkenswangetjes. “We koken thuis veel, dus is het gewoon een kwestie van de porties te vergroten. We hebben een proefavond georganiseerd met vrienden en familie en die ging goed.” Van het bekende Julientje maakten ze hun eigen versie, met stukjes boulet in plaats van viandel.

De twee zussen hebben er alle vertrouwen in dat hun samenwerking vlot zal verlopen. “Ik ben een babbelaar, terwijl zij iets stiller is. We hebben geen woorden nodig om elkaar te begrijpen”, zegt Nathalie. “We zijn twee sociale mensen en onze mannen zullen ook wel eens komen helpen. Het is alleszins heel spannend.”

INFO: Loofblommestraat 93, 9051 Sint-Denijs-Westrem. Open van woensdag tot en met vrijdag van 11.30 tot 13.30 uur en van 5.30 tot 21 uur. In het weekend enkel ’s avonds open.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent