Opnames politiereeks ‘Juliet’ met Charlotte De Bruyne van start

Charlotte De Bruyne speelt in de Eén-serie ‘Juliet’ haar eerste dragende rol, naast onder meer ‘Cool Abdoul’-acteur Nabil Mallat. ©  Ilias Van Bambost

‘Juliet’, een nieuwe fictiereeks van Eén met Charlotte De Bruyne (32) in de hoofdrol, is gestart met de opnames. De serie speelt zich volledig af aan de kust en volgt een politie-inspecteur die na een persoonlijk verlies terugkeert vanuit Brussel naar de plek waar ze opgroeide.

Met De twaalf en Grond telt het cv van Charlotte De Bruyne al ronkende titels, maar met Juliet schrijft de actrice een eerste dragende rol achter haar naam. Ze speelt het titelpersonage Juliet, een rechercheur die na de dood van haar vader Brussel weer inruilt voor haar geboorteplek De Haan. Daar gaat ze werken voor de plaatselijke recherche en zoekt ze een pleeggezin voor haar nichtje Chloë. Tegelijk worstelt ze met onverwerkte schuldgevoelens nadat ze ook al haar moeder verloor.

LEES OOK. Charlotte De Bruyne uit ‘De twaalf’ krijgt hoofdrol in nieuwe, donkere VRT-reeks

Het idee voor Juliet komt uit de koker van thrillerauteur Hilde Vandermeeren, die meerdere succesvolle misdaadromans schreef, en Roel Mondelaers. Voor Vandermeeren is dit haar eerste tv-project. Het script is van de schrijvers achter Flikken, De Ridder, Vermist en Dode hoek. De regie is handen van Anke Blondé, de maakster van Red light en The best of Dorien B.

Regisseur Anke Blondé (midden) staat sinds maandag op de set met acteurs Charlotte De Bruyne en Nabil Mallat. ©  Ilias Van Bambost

Voor de camera krijgt Charlotte De Bruyne het gezelschap van Cool Abdoul-acteur Nabil Mallat. Andere rollen zijn voor opkomend talent en bekende namen als Charlotte Vandermeersch, Gene Bervoets, Ben Segers, Dirk Van Dijck, Piet De Praitere en Dries Heyneman.

De opnames gingen maandag van start en vinden plaats in kuststeden als De Haan, Oostende, Zeebrugge, Nieuwpoort en Heist. Juliet is een Belgisch-Duitse coproductie en zal op zowel Eén als het Duitse ZDF uitgezonden worden. Ook is er al een internationale distributeur aan boord voor de wereldwijde verkoop. Wanneer de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook