Na vrees voor duizenden supporters zonder ticket: KAA Gent voorziet nu toch meer plaatsen voor Zweedse fans

Drie weken geleden speelde KAA Gent nog tegen het Ierse Shamrock Rovers. ©  BELGA

Gent -

Omdat er voor de bezoekende supporters slechts duizend tickets beschikbaar waren, vreesden KAA Gent en de politie dat heel wat fans van het Zweedse Djurgardens IF donderdag zonder kaartje naar het stadion zouden afzakken. Daarom maakt KAA Gent nu alsnog extra plaatsen vrij voor de Zweedse supporters.

Max Dedulle en Stefan Smet

De Buffalo’s nemen het donderdag in de Ghelamco Arena op tegen Djurgardens IF, de leider in de Zweedse eerste klasse. Hoewel het ‘maar’ om een wedstrijd in de groepsfase van de Conference League gaat, belooft het een spannende avond te worden. Hein Vanhaezebrouck en de zijnen willen naar de koppositie van hun poule, maar ook bij de club en de politie staan de zenuwen strak gespannen.

Wat voorafging: er waren slechts een duizendtal tickets voorzien voor de bezoekende supporters, wat tot grote ontevredenheid leidde bij de Zweden. Velen onder hen hadden al een vliegtuigticket en een hotelkamer geboekt, maar grepen naast een ticket. Sommigen probeerden dan maar een kaartje te kopen voor een thuisvak, maar die tickets werden door KAA Gent geannuleerd. Op sociale media verschenen al berichten van Zweedse supporters die zonder ticket naar onze stad zouden afreizen, om buiten het stadion samen te komen. “Nog niet eens de helft van de meereizende fans heeft een ticket”, schreef een fan op Twitter. “Niets kan ons stoppen.”

In overleg met de politie heeft KAA Gent nu de plannen aangepast. In vakken 326 en 327 zullen Zweedse fans kunnen zitten die zich zonder ticket aandienen. Beide clubs benadrukken echter dat dit nog steeds ten stelligste wordt afgeraden. Zekerheid over een zitje hebben de Zweedse fans zonder ticket dus niet. Djurgardens IF zal zelf instaan voor de selectie en registratie van de supporters die de wedstrijd alsnog kunnen bijwonen.

Confrontatie vermijden

KAA Gent neemt daarnaast nog extra maatregelen om de veiligheid te garanderen en een confrontatie tussen de supporters te vermijden. Djurgardens IF staat immers bekend om zijn fanatieke aanhang. De vakken 423 en 325 zullen volledig leeg blijven en als ‘buffervak’ dienen. Ook op de promenade zullen de supporters van beide ploegen volledig van elkaar gescheiden zijn. De politie zal instaan voor een veilige in- en uitstroom. De Zweedse fans zullen met bussen vanuit het centrum naar de Ghelamco Arena worden gebracht.

Voor de Gentse supporters zijn er nog steeds tickets beschikbaar. Meer nog: wie een abonnement heeft gekocht voor de Europa Conference League, krijgt een gratis extra ticket om een vriend mee te nemen naar de match.

LEES OOK:KAA Gent deelt gratis tickets uit voor duel tegen Zweedse Djurgardens

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent