Na decennia speculatie: Velma uit ‘Scooby Doo’ komt uit de kast

 ©  ISOPIX

Na jaren speculatie is er dan toch bevestiging. Velma Dinkley, een van de hoofdpersonages uit de wereld van Scooby Doo, is officieel lesbisch. Dat blijkt uit beelden van de nieuwe film.

Er waren al langer vermoedens en geruchten, maar een bevestiging kwam er nooit eerder. Nu circuleren er beelden uit de nieuwe film Trick or Treat Scooby-Doo waarin Velma op slag verliefd wordt op het moment dat ze het personage Coco Diablo voor het eerst ontmoet. Haar brillenglazen dampen aan en ze begint onmiddellijk te blozen.

James Gunn, de man die de eerdere live-action films van Scooby Doo schreef, tweette in 2020 al dat hij had geprobeerd om Velma uit de kast te laten komen. “In 2001 was Velma duidelijk lesbisch in mijn eerste script. Maar de studio bleef het afzwakken, daarna werd het ambigu, daarna was er niets en uiteindelijk had ze een vriendje.”

Ook Tony Cervone, de producer van de Mystery Incorporated-serie, schreef enkele jaren geleden op Instagram dat Velma niet bi is, maar lesbisch. “We hebben altijd gepland dat Velma een beetje uit haar rol zou vallen toen ze met Shaggy uitging, omdat die relatie verkeerd voor haar was en ze onuitgesproken moeite had met het waarom.”  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(sgg)

Aangeboden door onze partners