Volleybal Nationale 3 Caruur Gent B

Milan Tielemans legt perfect parcours af met Caruur Gent: “Nooit gedacht dat we nog ongeslagen zouden zijn na eerste maand”

Milan Tielemans ©  NDM

Gent -

Nieuwkomer Caruur Gent B legde tot nu toe een perfect parcours af en prijkt, net zoals Denderhoutem en Kalken, bovenaan het klassement met het maximum van de punten.

Dirk Van Bruysel

“We hadden gehoopt dat we de stap van Promo1 naar Nationale 3 vlot zouden verwerken, maar we hadden nooit gedacht dat we na drie wedstrijden nog maar één setje zouden verloren hebben. Op de openingsspeeldag tegen het uit Nationale 2 gedegradeerde Gavere was dat. Nochtans is de promotie voor ons een echte stap in het onbekende, want behalve Zele Berlare, de nummer twee in Promo 1 vorig seizoen, kennen we niemand”, zegt aanvoerder Milan Tielemans.

“We zijn snel met onze voorbereiding begonnen omdat we over een jonge ploeg beschikken waar enkele spelers nog tweede zit hadden, waardoor er niet steeds op volle kracht werd getraind. Toch hebben we in de voorbereiding heel wat stappen vooruit gezet. Vergeet niet dat er in vergelijking met de kampioensploeg van vorig jaar vier spelers zijn vertrokken. Drie spelers maakten echter de overstap van Caruur C naar het B-team, waardoor we opnieuw over een kern van veertien spelers kunnen beschikken. Dat de jongeren die de stap van C naar B zetten uit het goede hout zijn gesneden, is al gebleken. Trouwens, die doorstroming van spelers is de voorbije jaren een van de sterke punten van de club. De goede jeugdopleiding, met prima resultaten in de jeugdbekers, levert vruchten op voor de seniorenploegen.”

“Wat de competitiewedstrijden betreft: aan Gavere hadden we al op de eerste speeldag een mooie kluif. Bredene viel me op de tweede speeldag wat tegen, maar op de derde troffen we dan Marke-Webis Wevelgem. De West-Vlamingen hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen en prijkten, net zoals wij, bovenaan. Maar we wilden laten zien dat we gegroeid zijn en bewijzen dat we klaar waren om die clash tot een goed einde te brengen. Zo gebeurde ook, want we speelden een ganse wedstrijd op hoog niveau en dwongen Marke-Webis in de fout. Het resultaat mocht gezien worden.”

“Of we straks tegen het eveneens nog ongeslagen Kalken ook de punten kunnen thuishouden, is zeer de vraag. Kalken, vorig seizoen als derde geëindigd, is met grote druk aan de competitie begonnen. Iedereen verwacht dat zij dit seizoen de te kloppen ploeg gaan worden vermits de top twee gepromoveerd is. Wij kunnen hen alvast heel wat relaxter bekampen. We zijn klaar om Kalken zaterdag voetje te lichten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten