Zondag wordt Viersel weer overspoeld door kilometers interessante rommel dankzij Chiro Valentijn

De rommelmarkt in Viersel is altijd één groot feest. ©  kma

Viersel -

De openluchtrommelmarkt van Chiro Valentijn in Viersel is altijd een voltreffer in de regio om naar uit te kijken. Zondag 9 oktober van 8 tot 16u verandert het hele centrum van Viersel en een groot deel van de Veerstraat weer in een gigantische snuistermarkt.

Kristin Matthyssen

De jaarlijkse Chirofeesten in Viersel vinden altijd op de tweede zondag van oktober plaats. Zondag 9 oktober kunnen de kraampjes worden opgesteld vanaf 7 uur. Normaal worden de eerste gasten rond 8 uur verwacht, maar vorig jaar waren er om 7 uur ’s morgens al koopjesjagers met zaklampen aan het schijnen vanaf de eerste waren in de kraampjes verschenen.

De rommelmarkt vorig jaar. Meestal heeft Chiro Viersel geluk met het weer. ©  kma

Vorig jaar lokte de rommelmarkt van Chiro Valentijn een 8.000-tal bezoekers en stond er ongeveer 2,5 kilometer rommel. Je kan er gerust een daguitstap van maken. Er zijn eetkraampjes van de Chiro aanwezig, een barbecue en toiletten. De Chiro zorgt ook altijd voor een grote weideparking.

Aan de brug van het Albertkanaal in Viersel staat al een digitaal aankondigingsbord van de politie om weggebruikers te waarschuwen dat er zondag iets te beleven valt in Viersel en dat chauffeurs best rekening houden met enige verkeershinder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten