Voetbal  4de provinciale  FC Daknam

Timo Antheunis en FC Daknam zijn klaar voor komst van de koploper: “Doel niet te hoog stellen, maar toch mikken naar de eindronde”

Timo Antheunis ©  Geert De Rycke

Lokeren -

Ging FC Daknam tien dagen geleden nog onderuit op het kunstgras bij Bosdam Beveren, dan rechtten de mannen van Timo Antheunis het voorbije weekend de rug en versloegen White Star Sombeke met 1-3.

Dirk Van Bruysel

“We mogen van een mooie start gewagen, want uiteindelijk verloren nog alleen maar punten tegen Bosdam. Opgelet, ik had niet anders verwacht want we werkten een sterke voorbereiding af en zijn met vertrouwen aan de competitie begonnen. We proberen elke wedstrijd te winnen, maar beseffen ook dat zoiets bijna onhoudbaar is”, zegt Timo Antheunis.

“Tegen Sombeke lukte dat al bij al vrij vlot, maar dat kwam vooral door onze sterke eerste helft. We startten furieus en nadat Jens De Beule de score had geopend slaagde Tycho De Bock er al na pakweg acht minuten in de score te verdubbelen. Nadien lieten we tal van kansen onbenut zodat Sombeke kort na de rust opnieuw spanning in de match kon brengen. Een vijf minuten hadden we het dan iets lastiger, maar uiteindelijk konden we de score verder uitbouwen. De 1-3 van Branco Van Theemsche viel net op het juiste moment. Hoe ook, ik denk niet dat er één iemand iets op te merken zal hebben over de overwinning want die was dik verdiend.”

“Met deze zege hebben we alleszins bewezen klaar te zijn voor de confrontatie met koploper Haasdonk B. Meteen de eerste echte topper. De week nadien gaan we dan op bezoek bij Blauw Wit Temse. Beide ploegen staan zij aan zij naast elkaar aan de leiding. Het is de bedoeling dat we proberen onze voet deze naast die van hen te zetten. Dat wordt inderdaad niet simpel want Haasdonk B was vorig seizoen al een sterke ploeg en heeft nog een handvol spelers van hun A-kern kunnen overhalen om hun carrière bij de B-ploeg verder te zetten. Ook BW Temse is deze zomer gaan shoppen in 2de provinciale. Zij hebben vooral ervaring gehaald bij ploegen zoals Kallo. Wij stellen daar een erg jonge ploeg tegenover. Vorige week stonden er liefst negen spelers geboren in 2000 of later op het blad. Daar oogstten we tot nu toe veel lof mee maar dat kan ook snel veranderen he. Daarom ook leggen we de lat dit seizoen niet bijster hoog. Opgelet, we mikken op een plaatsje bij de beste vijf maar beseffen ook dat Blauw Wit Temse, Haasdonk B, Bosdam en Hoogeinde beter gewapend zijn. De top vijf met deelname aan de eindronde is het doel. Oh ja, eens in de eindronde dan gaan we ons niet inhouden en trachten te promoveren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten