GAS-boetes kosten vanaf volgend jaar meer... voor de stad

Ook wie foutief parkeert, riskeert een GAS-boete. Die boetes opmaken en verwerken kost meer dan eerst gedacht werd. © kvo

Waregem -

De verwerking van GAS-boetes valt vanaf januari duurder uit voor de stad Waregem.

Karen Verhulst

De stad maakt gebruikt van de diensten van de stad Kortrijk om GAS-boetes op te nemen en te verwerken. Dat laatste blijkt meer geld te kosten dan eerst gedacht dus gaat de kostprijs voor de stad Waregem naar omhoog.

Zo zal de stad voor elk dossier dat effectief behandeld wordt 130 euro betalen. Dossiers die overduidelijk geseponeerd worden, daar betaalt de stad net geen 88 euro voor. Als er een verweer ingediend wordt bij een GAS-boete die over stilstaan of parkeren gaan, moet de stad daar ook meer voor betalen: 50 euro in plaats van 30,60 euro als je geen verweer indient. De prijsstijging gaat in vanaf 2023.

Goed nieuws: de verhoging wordt (voorlopig) niet doorgerekend naar de burger. “De boetes zijn overal gelijk, het is enkel de kost van de verwerking die stijgt”, zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

In 2020 waren er 143 vaststellingen in gewone GAS-dossiers, waarvan er 55 geseponeerd werden. Daarnaast waren er bijna 850 inbreuken op foutief stilstaan of parkeren, daarvan werden er 754 betaald. De rest is nog in behandeling of werd geseponeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten