Twintiger slaat man in Leuven uit afkeer tegen homoseksuelen

Het incident vond plaats vlakbij het Leuvense justitiegebouw. ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Een 26-jarige man uit Leuven heeft vorige week donderdag een leeftijdsgenoot op straat geslagen omdat hij een hekel heeft aan homoseksuelen. Dat meldt het Leuvense parket. De agressieve twintiger is opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Gilles LiesenborghsBron: BELGA

“Afgelopen donderdag, 29 september 2022, werd de politie omstreeks 13.58 uur opgeroepen voor een vechtpartij op het kruispunt van de Vaartstraat en de Rijschoolstraat”, zegt het parket. “Ter plaatse troffen de agenten twee mannen aan. Eén van hen, een 26-jarige man uit Leuven, had een duidelijke verwonding in zijn aangezicht. De andere man, eveneens een 26-jarige man uit Leuven, stelde zich weerspannig en agressief op ten opzichte van de politiediensten, en werd ingerekend.”

Onderzoek van camerabeelden leerde dat die laatste man uit het niets het slachtoffer had vastgegrepen om hem op die manier een slag en een stamp toe te dienen.

“De verdachte gaf toe dat hij het slachtoffer een slag gaf met de vlakke hand omwille van zijn afkeer voor homoseksuelen”, gaat het parket verder. “Meer beweert hij zich niet te herinneren over de feiten die zich voordeden.”

Het parket vorderde daarop een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor opzettelijke slagen en verwondingen met discriminatoire beweegredenen en weerspannigheid, en de twintiger werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Gisteren, dinsdag, is hij voor de raadkamer verschenen. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten