Fietsdief valt getuige aan met kniptang en riskeert nu 12 maanden cel

 ©  shutterstock

Harelbeke/Anzegem -

Een man die in Harelbeke een fietsdief betrapte en hem achtervolgde, werd neergestoken. De dader riskeert hiervoor nu twaalf maanden cel.

Karen Verhulst

De feiten dateren van de herfst van vorig jaar. Op 17 november 2021 merkte een man op hoe iemand in de buurt van het station van Harelbeke met een kniptang een fietsslot probeerde door te knippen. De getuige sprak de man hierop aan, waarop de dader het op een lopen zette. Een achtervolging liep slecht af.

“De verdachte draaide zich plots om en stak de getuige drie keer in de bil met een onbekend voorwerp”, aldus het Openbaar Ministerie. Het slachtoffer moest gewond afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De steekwonde moest gehecht worden en de man was enkele dagen arbeidsongeschikt.

Alcohol

Uit onderzoek bleek dat de man neergestoken werd met dezelfde kniptang die hij gebruikte om de fiets te stelen. De politie kon hem uiteindelijk aan de achterkant van het station vatten, maar ook toen bleef hij zich weerspannig gedragen.

De verdachte, J.B. (38) uit Anzegem, moest zich woensdagochtend verantwoorden voor de feiten. Hij riskeert een gevangenisstraf van 12 maanden en een geldboete van 800 euro. “Mijn cliënt heeft spijt van wat er toen gebeurd is. Hij zat in die periode volledig aan de grond en zocht zijn toevlucht in alcohol”, aldus de advocaat van J.B.

Hij liet zich ondertussen uitgebreid behandelen voor die problematiek en vraagt voorwaarden en begeleiding als verdere straf. Of dat mogelijk is, moet nu verder onderzocht worden. De zaak komt opnieuw voor op 14 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten