Youth League: KRC Genk stoot door na winst bij Slavia Praag

Archiefbeeld. ©  BELGA

De min 19-jarigen van KRC Genk hebben zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van het Domestic Champions Path van de UEFA Youth League. De Limburgse youngsters haalden het met 2-4 bij hun leeftijdsgenoten van Slavia Praag. Half september had Genk, de Belgische kampioen, de heenwedstrijd met 1-2 verloren van de Tsjechen. 

Bron: BELGA

Genk kwam twee keer op achterstand (9., 44.) maar knokte terug via Mika Godts (27.) en Sekou Diawara (47.). In de slotfase scoorden de bezoekers nog twee keer, via opnieuw Godts (80.) en Faissal Al Mazyani (90.+4).

Genk speelt in de tweede ronde (op 26 oktober en 2 november) tegen het Noord-Ierse Coleraine, dat het Noord-Macedonische Pobeda wipte. 

De acht winnaars van de tweede ronde komen in de barrages bij de runner-ups van het Champions League Path terecht. Daarin verdedigt Club NXT de Belgische kleuren. De U19 van blauw-zwart staat met 3 op 9 voorlopig derde in hun poule achter Atletico Madrid (9) en Porto (6). De groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar de achtste finales.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten