Alec Baldwin treft minnelijke schikking met familie van Halyna Hutchins

Amerikaans acteur Alec Baldwin heeft een minnelijke schikking getroffen met de familie van Halyna Hutchins, de cameravrouw die vorig jaar werd doodgeschoten op de set van de film ‘Rust’. Dat meldt CNN. Details over de schikking zijn echter niet bekendgemaakt.

mtmBron: CNN

LEES OOK. Dodelijk schot kan Alec Baldwin miljoenen kosten: acteur verkoopt landgoed

Op 21 oktober van vorig jaar ging er tijdens de opnames van de film Rust een geweer af, waardoor cameraregisseur Halyna Hutchins en regisseur Joel Souza geraakt werden. Hutchins overleefde het niet. Hoofdrolspeler Alec Baldwin hield het geweer vast, maar zou niet geweten hebben dat er echte kogels inzaten.

In februari van dit jaar spanden de nabestaanden van Hutchins een rechtszaak wegens nalatigheid aan tegen Baldwin, de producenten van de film en enkele andere belangrijke crewleden. De beschuldigden werden verweten “meerdere voorzorgsmaatregelen niet te hebben gerespecteerd”.

Het zal echter niet tot een rechtszaak komen, want de betrokken partijen zijn een minnelijke schikking overeengekomen. Details werden niet bekendgemaakt, op één na. Weduwnaar Matthew Hutchins wordt uitvoerend producent van de film en zal een deel van de winst ontvangen, zo melden de advocaten van de man.

“Tijdens dit moeilijke proces heeft iedereen de wens behouden om te doen wat het beste is voor de zoon van Halyna”, zo reageren de advocaten van Alec Baldwin. “We zijn iedereen dankbaar die heeft bijgedragen aan de oplossing van deze tragische en pijnlijke situatie.”

Door de schikking kunnen de opnames van ‘Rust’ hervatten. Dat zal gebeuren in januari van volgend jaar. Alle oorspronkelijke hoofdrolspelers blijven aan boord en ook regisseur Joel Souza zal naar verwachting terugkeren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten