Voetbal 4de provinciale C

Robin Van Genechten speelt bij FC Perk B al jaren samen met spelers uit de jeugd: “Voor ons is elke match een familiebijeenkomst”

Robin Van Genechten. “Stiekem dromen we van de top vijf.”  ©  Kms

Perk B zorgde zaterdag voor het resultaat van het weekend in vierde provinciale C. De mannen van coach Bas De Wulf versloegen Berg Op met droge 3-8-cijfers.

Bart Devaere

De matchen tussen Berg Op en Perk zorgen jaarlijks voor wat extra derbysfeer en dat was zaterdag niet anders. “En als je dan met zo’n gemak en zulke cijfers kan winnen, dan smaakt dat extra zoet”, zegt aanvoerder Robin Van Genechten.

De 23-jarige Van Genechten speelt net als al zijn teamgenoten al van bij de jeugd bij Perk. De jeugdopleiding daar staat in de buurt gekend als een van de beste regionale voetbalopleidingen. Vandaar dat in de B-ploeg ook best wat talent rondloopt. “Met mijn 23 jaar ben ik zowaar de oudste van het team, dat wil toch al iets zeggen. Alle jongens komen vanuit de gemeente en hebben samen de jeugdreeksen doorlopen. Dat zorgt ervoor dat ook alle ouders van de spelers elkaar al jaren kennen. Dat geeft een leuke sfeer, zowel op als naast het veld. Elke wedstrijd van ons team is als het ware een gezellige familiebijeenkomst.”

Het opzet van zowat elke B-ploeg: op termijn spelers voorbereiden en klaarmaken om de stap naar de A-ploeg te zetten. Bij Perk is dat niet anders. “In onze ploeg lopen zeker jongens rond die op termijn de stap naar de A-ploeg kunnen zetten. De B-ploeg moet ook bij ons dienen als springplank. Eke week mogen er dan ook telkens enkele jongens meetrainen met de A-ploeg. Dat zijn niet altijd dezelfde, zodat de afstand verkleint als je een keer wordt opgeroepen.”

Nieuwe kraker op komst

De B-ploeg van Perk koestert zelf niet echt de ambitie om een gooi te doen naar promotie of zo. “Elke week met veel gedrevenheid en mooi voetbal proberen te winnen, dat is onze doelstelling. Maar tegelijk beseffen we maar al te goed dat er ook betere ploegen in onze reeks staan. Toch mogen we met al dat jonge talent in onze ploeg stiekem dromen van een topvijfplaats. Het is trouwens een schitterende reeks met enorm veel derby’s. Zondag komt er opnieuw zo’n kraker aan tegen Kampenhout B, ook een ploeg die met een goede jeugdwerking zit. Kampenhout telt evenveel punten als wij. Het is zondag dan ook het moment om te tonen wie de beste papieren heeft”, aldus Van Genechten, die net is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten